Slika Ronaldove i Georginine bebe koja će razbesneti mame

Georgina Rodriguez
Foto: Carlos Del Pozo / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Beba je stara samo tri meseca.

Georgina Rodrigez, nevenčana supruga Kristijana Ronalda, je na svom Instagram profilu podelila fotografiju njihove ćerke Bele Esmeralde, koja se rodila u aprilu.

„Bella Esmeralda“, napisala je Georgina ime svoje mezimice i stavila emotikon srca.

Foto: Printscreen Instagram/georginagio

Na fotografiji se vidi kako njena ćerkica spava u naručju, a ono što upada u oči je to što beba ima probušene uši.

Oduvek su se vodile velike polemike oko toga – jedni napadaju mame i tate koji rade to svojim bebama, dok su drugi mišljenja da o tim stvarima odlučuju isključivo roditelji i da ne treba da brinemo o tuđoj deci.

Američka akademija za pedijatriju savetuje roditeljima da pričekaju da njihova deca napune najmanje šest meseci pre nego što im probuše uši.

Iako roditelji često raspravljaju o ovoj odluci, možda je najbolje opcija da to prepuste deci kada odrastu, piše Bright Side.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi bilo dobro da se sa bušenjem ušiju ipak sačeka.

Bušenje ušiju nije potpuno bezbolno, bez obzira na godine starosti. Kod nekoga će nakon bušenja uho postati crveno i veoma osetljivo.

Nakon bušenja ključno je da se minđuše ne skidaju neko vreme. Međutim, bebe je teško kontrolisati, pa u pokušaju da ih skinu, mogu da se povrede. A, ako budu uspele da ih skinu postoji opasnost i od gutanja.

Čak i ako se radi sa svim merama predostrožnosti, bušenje ušiju kod beba uvek predstavlja rizik od razvoja infekcije.

bušenje ušiju bebama
Bušenje ušiju bebama; Foto: Dzmitry Kliapitski / Alamy / Alamy / Profimedia

Bol, iscedak i otok mogu da se pojave ako se uho ne očisti prema uputstvima stručnjaka. Takođe, važno je napomenuti da se minđuše ne skidaju najmanje šest nedelja od trenutka kada su stavljene.

Možda je bolji izbor da prepustite detetu da samostalno donese ovu odluku kada odraste i kad je u mogućnosti samo da se brine za svoje probušene uši prema savetima koje je dobilo od stručnjaka.

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram