Skandal u najavi: Nova sezona Krune prikazaće najveći strah kraljevske porodice

Foto: Dean / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Kruna" će prodrmati Čarlsov tron.

Netflix drama „Kruna“ o britanskoj kraljevskoj porodici izazvala je veliku strepnju na dvoru, jer će u novoj sezoni biti prikazani poslednji tragični trenuci princeze Dajane u Parizu.

Ovaj potez izazvao je reakciju i samih članova ekipe koji rade na seriji, jer se plaše da su „prešli liniju“.

„Kruna“ je već u centru kritika zbog nekih delova zapleta, jer mnogi smatraju da je „neosetljivo“ emitovati ih tako brzo nakon kraljičine smrti. U pitanju su scene koje sugerišu da je princ Filip imao aferu sa prijateljicom.

Sada je isplivalo još više mučnih scena.

„Vratiti se u Pariz i pretvoriti Dajanine poslednje dane i sate u dramu je veoma neprijatno. Konačno, neki od članova ekipe ne prihvataju ideje koje se iznose. Serija je uvek pokušavala da predstavi izmišljenu verziju kraljevske istorije što je moguće više osetljivo. Ipak, u poslednje vreme, kako se radnja približavaja današnjici, sve je teže uspostaviti tu ravnotežu. Sa nekim od tih trenutaka koji su još uvek tako sveži i uznemirujući, čini se kao da se prelazi granica“, rekao je izvor sa seta za The Sun.

Scene će se fokusirati na Dajanino poslednje nesrećno putovanje u Pariz 1997. godine i prikazaće dane i sate pre i posle tragične saobraćajke u tunelu.

Netflix je saopštio da tačan trenutak sudara neće biti prikazan. Kraljev portparol je odbio da komentariše. Izvori bliski princu Vilijamu rekli su da očekuju da će on biti ljut zbog Netfliksovog poteza da prikaže poslednje dane njegove majke u svrhu zabave.

Serija se suočava sa kritikama i zbog scena u kojima će prikazati kako se kralj Čarls okrenuo protiv svoje pokojne majke, jer je bila prestara i „izlapela“.

***

BONUS VIDEO: Mira Adanja Polak – S Elizabetom II niste mogli ući u konflikt, to je prepuštala drugima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram