Samanta Foks je neprepoznatljiva zbog greške koju žene prave posle pedesete

Foto:f84 / Zuma Press / Profimedia/Fraser Gray / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnja seks bomba, pevačica sumnjivih glasovnih mogućnosti koja je igrajući na kartu seksepila osamdesetih postala zvezda, danas ima 56 godina.

Natapirana kosa, kratka jakna od džinsa, grudi u prvom planu, gomila šljašteće bižuterije i jaka šminka – sve to je osamdesetih bio zaštitni znak Samanta Foks. Od tada do danas prošlo je mnogo vremena, Samanta je napunila 56 godina i i dalje je zanimljiva medijima, bar onim u Engleskoj. U junu prošle godine udala se za svoju devojku Lindu, a pre toga je bila u 16-godišnjoj vezi sa Majrom Straton, sve do njene smrti od raka 2015. godine.

Samanta Foks
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Navodno je nedavno potpisala ugovor za dokumentarac o svom živtu sa BBC-jem, ITV-om i Netflixom, koji bi sudeći po tome kako je živela trebalo da bude bomba. Uprkos slavi, njen život je bio ispunjen haosom – od tužbe koju je podnela protiv svog oca zbog novca koji joj je ukrao, preko telohranitelja koji su od 18. morali da je prate zbog opsednutih fanova, do izlaženja u javnost sa informacijom da je lezbejka 2003. godine.

U 56. godini Samanta i dalje, kao kad je bila tinejdžerka nosi izuzetno jaku šminku.

Samanta Foks
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ujedno, baš to je detalj kom pribegavaju mnoge žene posle pedesete – stavljaju previše šminke, posebno pudera koji ne odgovara boji njihovog tena i često dobijaju šaragarepa narandžast ton, oči iscrtavaju tamnom olovkom, nose jake, tamne karmine,….Sve to dodaje godine, ističe bore, svaku naduvenost i nepravilnost. Diskretna, kvalitetna šminka u zrelim godinama je ipak mnogo bolji izbor jer lice s njom izgleda svežije, a samim tim i mlađe. Pogledajte samo Samantinu konkurenciju iz osamdesetih – 55-godišnju Sabrinu Salerno.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram