Reči koje su svi čekali: Megan konačno progovorila o preminuloj kraljici

megan markl
Foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Odlučila da više ne ćuti

Velikim intevjuom za magazin Variety Megan Markl je prekinula ćutanje nakon smrti kraljice Elizabete II i progovorila o događajima koje je pratio ceo svet.

„Srećna sam što sam je poznavala. Zaista sam zahvalna što sam mogla da budem sa svojim mužem, da ga podržim, posebno u tim trenucima. Vrlo je lepo pogledati nasleđe koje je njegova baka ostavila na toliko frontova“, kazala je Megan o preminuloj kraljici.

Elizabetu je nazvala i najsjajnijim primerom ženskog liderstva.

„Osećam duboku zahvalnost što sam mogla da provedem vreme sa njom i da je upoznam“.

Megan je govorila i o tome kako su kao porodica podneli gubitak.

„U bitnim trenucima u životu dobijate mnogo perspektive. To vas tera da se zapitate na šta želite da usmerite svoju energiju. Mi smo sada uzbuđeni zbog svih stvari koje planiramo i koje gradili. Takođe smo fokusirani na našu fondaciju. Mnogo našeg posla odnosi se na filantropski angažman.“

Napomenula je da, iako je „bilo komplikovanih trenutaka“, Hari je ostao uvek optimista.

Podsetimo, Hari je požurio je do kraljice koja je bila na samrti 8. septembra ujutru nakon što je čuo da je njeno zdravlje narušeno, ali je stigao nekoliko sati nakon što je umrla tog popodneva. Megan mu se tada nije pridružila jer je kralj Čarls III navodno rekao da njeno prisustvo ne bi bilo „ispravno ili prikladno“. Umesto toga, ostala je u Londonu.

Megan i Hari odali su počast kraljici dva dana kasnije pridruživši se princu Vilijamu i Kejt Midlton.

Tada su se njih četvoro javno pojavili zajedno prvi put od od marta 2020.

Iako je ovo prva izjava koju je Markl dala o kraljičinoj smrti, ona i Hari su prethodno odali počast kraljici tako što su zatamnili svoju veb stranicu, ai Hari je dao svoju zvaničnu izjavu o kraljičinoj smrti 12. septembra.

Hari i Megan su se venčali u maju 2018. i imaju trogodišnjeg sina Arčija i jednogodišnju ćerku Lilibet. Oni su napustili svoje kraljevske dužnosti i preselili se u Kaliforniju početkom 2020. Par je poslednji put video kraljicu tokom njenog platinastog jubileja u junu kada su je upoznali sa bebom Lilibet.

U ovom intervjuu ona je otkrila i kako sada izgleda jedna njen dan sa Harijem.

„Nas dvoje delimo kancelariju. Radimo od kuće, kao što su i mnogi počeli tokom izolacije. To nam omogućava da provedemo značajno vreme sa svojom decom u ovom zaista posebnom trenutku u njihovim životima. Ja ujutru pravim doručak, pa zajedno spremamo decu za dan. Imamo mnogo zajedničkih poziva i video sastanaka, ali takođe pokušavamo da podelimo ono na šta možemo da fokusiramo svoju energiju kako bismo mogli da postignemo još više.“

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram