Reč koju dadilja Marija kraljevskoj deci ne sme da izusti, a svaka majka je dnevno izgovori 100 puta

Reč koja je strogo zabranjena prema protokolu.

Marija Tereza Turion Boralo jedna je od najbližih saradnica princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton. Ona je dadilja njihove dece, a da bi dobila taj posao morala je da pokaže zavidno znanje i veštine o gajenju mališana.

Školovala se na prestižnom univerzitetu Norland College, koji od 1892. školuje dadilje za bogate i slavne. U sklopu svoje obuke dobila je stroga uputstva kad je u pitanju briga o kraljevskoj deci.

Tako je, između ostalog, naučila da se njima nikad ne sme obraćati rečju ‘deca’ (‘kids’), nego uvek treba da ih oslovljava njihovim vlastitim imenom.

Foto:GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

„Tako se prema deci iskazuje poštovanje“, rekla je Luj Heren, autorka knjige o životu kraljevske porodice

Dodala je kako se u retkim situacijama dadilje mogu deci obratiti rečju ‘children’ (djeca), što u doslovnom prevodu znači isto što i ‘kids’, ali je službenije, piše story.hr.

„Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom braon uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali njen odnos s najmlađim članovima kraljevske porodice je neprikosnoven. Vreme za spavanje deci počinje u 19 sati’, otkrila je Luj.

Osim toga, svakih nekoliko dana uvode se nova jela po njenim savetima. A ono što je posebno važno – igranje je uveknapolju, bez obzira na to da li je kiša ili sunce.

„Mnogo vožnje biciklom, igranja sa psima, baštovanstvo… Marija jako voli da poučava decu kroz igru“, zaključila je Luj.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram