Razvodi se sestra španskog kralja zbog nezgodnih fotki muža

Foto: Ballesteros / Teresa / Profimedia

Sestra kralja Španije Felipea VI, infanta Kristina, podnela je zahtev za razvod nakon što su objavljene fotografije njenog supruga, Inakija Undangarina, u šetnji sa drugom ženom.

Razvod je pokrenut nedelju dana nakon što je osramoćeni biznismen Urdangarin (54) uslikan kako se drži za ruke sa drugom ženom, navodno neimenovanom saradnicom u njegovoj advokatskoj kancelariji.

Fotografije je objavio španski časopis Lecturas.

*

Urdangarin se oženio Kristinom, sestrom kralja Felipea VI, 1997. godine. On je 2018. osuđen na pet godina zatvora zbog pronevere i pranja novca preko 4,5 miliona funti preko svoje neprofitne organizacije, Instituta Noos.

Prošle godine je dobio dozvolu da pređe u španski zatvorski režim trećeg razreda, što znači da treba da se javlja u zatvor samo jednom nedeljno.

U izjavi za EFE, par je tražio poštovanje za odluku da prekinu našu bračnu vezu sporazumno. Dodali su da njihova posvećenost četvoro dece ostaje „nepromenjena“, navodi agencija.

Dok su slike šokirale širu javnost, izvori su za španske medije rekli da infanta Kristina nije bila iznenađena slikom i da je već znala za aferu.

Urdangarin i ljubavnica su fotografisani u Francuskoj, dok je Kristina bila u Švajcarskoj sa njihovom decom.

Kristini je brat kralj Felipe VI oduzeo joj je titulu vojvotkinje od Palme 2015. godine. On je insistirao da Kristina napusti Urdangarina kada se on suočio sa problemima sa zakonom, ali je ona ostala uz njega, pa se na kraju udaljila od svoje porodice.

Međutim, 2019. godine, mediji su pisali da se Kristina konsultovala sa advokatom za razvod u pokušaju da okonča svoj brak sa Urdangarinom, nakon što je objavljeno da je imao aferu sa njihovom porodičnom prijateljicom.

Kristina ostaje šesta u redu za tron iza svoje starije sestre, infante Elene, vojvotkinje od Luga, i njeno dvoje dece.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za staraljestvo nad decom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram