„Muž me je varao sa Monikom Levinski pre afere sa Klintonom“

Foto: KENA BETANCUR / AFP / Profimedia

Kejt Nejson je 1997. godine otkrila je da njen suprug Endi Blejler ima dve afere: jednu sa koleginicom i drugu sa porodičnom prijateljicom po imenu Monica Levinski. Ona je književnica koja je nedavno izdala memoare u kojima opisuje kroz šta je prolazila.

„Sumnjala sam da je moj tadašnji muž imao aferu sa koleginicom. To sam mu otvoreno rekla a on me je pravio ludom“, priča Nejson za NY Post.

Ta koleginica se pojavila u njihovoj kući i potvrdila je njene sumnje. Ali, otkrila joj je da je njen muž takođe je imao vezu sa Levinski, koja je tada imala 23 godine.

„Tog dana sam saznala za obe“, rekla je Nejson.

Zbog neverstva supruga, uskoro se našla usred predsedničkog seksualnog skandala – kada su vesti o aferi Levinski sa Bilom Klintonom uzdrmale javnost u januaru 1998. godine.

Kada su novinari otkrili da je Monika imala aferu i sa Kejtinim suprugom Endijem, njen svet se okrenuo naglavačke.

„Dobila sam poziv od majke koja mi je rekla da je pročitala vest o aferi u LA Times. Do kraja dana, moja govorna pošta bila je ispunjena do kraja. Novinari su se pojavili na našem pragu u roku od nekoliko sati“, priča.

O tom iskustvu napisala je knjigu.

„Bila sam svesna da moja velika priča ima problem. Kako da ispričam svoju priču kada se priča druge žene zaplela u nju? Konkretno, žena čiju su priču ispričali i ona i drugi. Žena koja je prisutna u javnosti i koja je radila na borbi sa svojim demonima, baš kao i ja. A onda, naravno, tu su i američki predsednik i prva dama. U početku sam pokušavala da napišem ovu priču bez njih. Na kraju, veličina ovih događaja u mom životu bila je toliko presudna da je nemoguće bilo ne zapisati ih“, rekla je.

Njen bivši muž bio je prijatelj sa Levinski, koju je upoznao dok je bio učitelj drame. Započeli su aferu 1993. godine kada je imala 19 godina. U svojoj knjizi, Nejson je rekla da je bila očarana Monikinim „razuzdanim“ humorom.

„Uvek me je nasmejala i uvek bih pocrvenela“, piše ona.

Deset godina nakon skandala, Levinski je napisala Kejti pismo izvinjenja, tražeći oproštaj. Ona i dalje čuva to pismo „negde u kutiji“.

***

Bonus video: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram