Rafaela Kara nikad nije rađala, a bila je majka 150.000 dece

Poznati 06. jul 202110:45 > 11:21
Rafaela Kara
Rafaela Kara; Foto: Flavio Lo Scalzo/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafaela Kara preminula je 5. jula 2021. u 78 godini, kao velika dama italijanske televizije, pevačica i umetnica koja je glumila sa Frenkom Sinatrom u filmu „Ekspres pukovnika Von Rajana“, gej ikona, ali i kao žena koja je pomogla da više od 150.000 dece nađu dom i porodicu.

Privatni život Rafaele Kare nije bio tajna. Nije se udavala, mada joj ljubavi nije nedostajalo. Nije imala svoju biološku decu, što joj prilično teško padalo, ali nije krila razlog.

Kad je bila mlađa, to je bilo nešto do čega joj nije bilo mnogo stalo, jer je želela da se posveti karijeri. Ali, kad je poželela da postane majka, morala je da se suoči s tim da je zakasnila.

„Otišla sam kod ginekologa na pregled i tamo sam dobila gorku vest: bilo je kasno. Doktor mi je rekao: Rafaela, moraš da odustaneš od toga, tvoje telo više ne može da iznese trudnoću. Bilo je to poput udarca licem u zid. Kao da me život iznenada zalio hladnom vodom realnosti“, ispričala je Rafaela.

S druge strane, nije mogla ni da usvoji dete jer nije bila u braku. Bila je tužna i besna.

Pročitajte još:

Međutim, sve to je nije sprečilo da majčinstvo ostvari na drugi način pomažući usvajanje na velikim distancama. Kroz svoj program Amore je više od 150.000 dece iz različitih krajeva sveta povezala s finansijskim sponzorima i pomogla im da nađu novi dom.

„Nisam imala svoju decu, ali sam zapravo imala na hiljade njih“, volela je da kaže.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram