Princeza o kojoj će se pričati: Upravo se udala u najbogatiju kraljevsku porodicu na svetu, a njeno poreklo oduševiće ljude sa Balkana

MOHD RASFAN / AFP / Profimedia

Venčanje o kom priča planeta.

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, princ od Bruneja Abdul Matin, koji je privukao veliku pažnju zbog svog dobrog izgleda i vojne službe, stao je na ludi kamen sa lepoticom hrvatskih korena Anišom Isom Kalebić.

Ceremoniji koja je trajala 10 dana prisustvovalo je 5.000 svatova među kojima su bili članovi kraljevske porodice iz Saudijske Arabije i Jordana, kao i predsednik Indonezije Džoko Vidodo i lider Filipina Ferdinand Markos mlađi. Venčanje je počelo 7. januara, a vrhunac je bila ceremonija održana u nedelju.

Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Mohd RASFAN / AFP / Profimedia
Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia
IQBAL DATO HJ SELAMAT / AFP / Profimedia
View this post on Instagram

A post shared by Mateen (@tmski)

Princ koji je slavan na internetu otkrio je svoju vezu i veridbu sa Anišom u decembru. Objava je tada iznenadila mnoge njegove obožavatelje koji su ga ranije nazivali najpoželjnijim neženjom u Aziji.  Kako strani mediji pišu, njih je upoznao zajednički prijatelj.

Dok svet priča o ovom venčanju, svi se pitaju ko je prelepa misteriozna Aniša jer javnost o njoj nema mnogo informacija. Ali jedna informacija je veoma zanimljiva ljudima sa Balkana.

Aniša Rosna je ćerka Siti Marijam Ise i Splićanina Ivice Kalebića, poznatijeg kao Adam Bib Abdulah. Roditelji su joj razvedeni.

Aniša ima i dva brata, Daniala i Idrisa, kao i sestru Marinu, dok ima još četvoro polubraće i polusestara iz očevih ranijih brakova. Mlada je unuka savetnika lidera Bruneja, sultana Hasanala Bolkijaha. Njen deda s majčine strane Pehin Datuk Haji dugi niz godina je bio savetnik brunejskog sultana i suosnivač uspešne avio kompanije.

: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia
RUDOLF PORTILLO / AFP / Profimedia

Anišin brat Danial Deen Isa-Kalebić prinčev je dugogodišnji prijatelj.

Tridesetogodišnja Aniša diplomirala je na britanskom Univerzitetu u Batu. Ona je mlada preduzetnica koja je upravo napunila 30 godina i koja je osnovala svoj vlastiti brend proizvodnje odeće od svile pod nazivom Silk Collective. Vlasnica je i turističke agencije koja pruža kulturna iskustva u mnogim zemljama, navodi se u članku Esquire, piše Vikipedija.

Aniša je ljubiteljka sporta, baš kao i princ Abdula. Ona je često delila različite momente iz svog života na društvenim mrežama.

Kako prenosi Acta Croatica, prezime mlade Kalebić potiče sa jednog hrvatskog ostrva. Inače, princ Matin je 10. dete sultana Bruneja, najduže vladajućeg monarha na svetu i jednog od najbogatijih.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram