Potez Maje Gojković i njenog muža nakon razvoda otkriva mnogo o njihovom braku

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ministarka iza sebe ima trogodišnji brak.

„Veliki sam protivnik toga da se o ljubavi priča javno, jer smatram da je takvo eksponiranje holivudski manir“, rekla je jednom prilikom Maja Gojković, ministarka kulture i informisanja.

Zbog toga se o njenom privatnom životu ne zna puno toga. Međutim, zna se da je tri godine bila u braku sa slikarom Igorom Vlaisavljevićem. Upoznali su se u Novom Sadu i dugo živeli zajedno pre krunisanja veze brakom.

O njihovoj ljubavi, Maja je rekla samo par rečenica, ali one otkrivaju da ih je spojila umetnost i ista interesovanja. Gojković je ispričala i šta su uradili nakon razlaza.

„Zajedno smo odrastali i oboje smo voleli Endija Vorhola. Kasnije, kad smo se razveli, podelili smo sve knjige i dela na ravne časti“, jedino je što je ministarka otkrila za Kurir.

Foto: Goran Zlatković/Ministarstvo kulture i informisanja

Slikar Igor Vlaisavljević rođen je 1965. godine u Backoj Topoli. Završio Akademiju likovnih umetnosti, odsek slikarstvo u Novom Sadu 1994.godine u klasi profesora Dušana Todorovića. U septembru 2001. godine po „IZBI“ proglašen za najprodavanijeg slikara te godine. Njegova dela nalaze se u galerijama i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Maja Gojković je, kako kaže, odrasla u porodici u kojoj se mnogo pažnje posvećivalo umetnosti.

„Majka je brata i mene vodila u pozorišta, muzeje, na koncerte, kupovala nam knjige. Na vreme je počela i ona je krivac u pozitivnom smislu što brat i ja i dan-danas, kad god možemo, vikendom idemo u bioskop, pozorište ili u knjižaru da kupimo gomilu knjiga. Nisam prekinula da se bavim baletom. Obožavam da ga gledam, da uživam u koreografijama, a igram ga kad god to mogu. Naravno, na svoj način i u skladu s godinama, ne javno, već privatno. I dalje sam potpuno posvećena umetnosti“, rekla je.

***

BONUS VIDEO: Zrela Srbija: Baka Gordana


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram