Portret Ledi Di koji nije podnosila sad se prodaje papreno

ledi di
Foto: Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Snimljen je kada je imala 25 godina, a danas se prodaje po početnoj ceni od 15.000 funti.

Fotografija pokojne princeze Dajane koja je bila korišćena kao poštanska marka uprkos tome što joj se nije svidela ponuđena je na prodaju, i to nakon gotovo 40 godina od nastanka.

ledi di
Foto: Hipix / Alamy / Alamy / Profimedia

Dajanu je snimio fotograf Terens Donovan 1986. godine, a prikazuje je kao 25-godišnjakinju koja nosi ljubičastu haljinu za bal. Ali kada je princeza videla sliku, navodno je odmah okrenula glavu i izrazila svoje gađenje jer je smatrala da je previše formalna, a ona je samu sebe želela da prikaže pristupačnijom ljudima. Uprkos tome, upravo je ta fotografija bila izabrana kao deo kolekcije koja je objavljena njoj u pomen nakon smrti 1997. godine.

Sada se pak javila osoba, koja želi ostati anonimna, a koja prodaje retku portretnu fotografiju s autorskim pravima po ceni od 15.000 funti.

„Terens Donovan je fotografisao princezu Dajanu u tri navrata, jednom 1986. i dvaput 1987. godine. Ova poza je prva i odabrala ju je Kraljevska pošta kao jednu od slika u kolekciji markica izdatoj 1998. u pomen na princezin život i postignuća“, izjavila je stručnjakinja za londonske aukcionare Sara Lindberg, piše showbuzz.

Dajana je u vreme nastanka fotografije imala prilično napornu godinu jer je s princom Čarlsom bila na turneji po Japanu, Indoneziji, Španiji i Kanadi, Omanu, Kataru, Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, a njihovi dobro poznati bračni problemi već su bili počeli.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram