Pet strogih pravila koja deca Kristijana Ronalda moraju da poštuju

kristijano ronaldo
Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Zdrava ishrana i stroga higijena.

Kristijano Ronaldo, poput drugih roditelja, želi najbolje za svoju decu i ima visoke standarde kad je u pitanju njihovo vaspitanje. Jedan od najvećih fudbalera na planeti, kog gledamo i na Svetskom prvenstvu u Kataru, prvi put je postao otac 2010. kada je dobio sina Kristijana Juniora sa nepoznatom ženom. U junu 2017. Ronaldo je najavio da stižu blizanci, Eva i Mateo, koje je rodila surogat majka. Nekoliko meseci ranije Ronaldo je počeo da izlazi sa svojom devojkom Džordžinom Rodrigez. Ona je rodila devojčicu Alanu u novembru 2017. U aprilu ove godine oni su ponovo postali roditelji, dobili su devojčicu Belu, dok je njen brat blizanac, nažalost, preminuo ubrzo nakon rođenja.

I dok za Ronalda znamo koliko je uspešan na terenu, kakav je kao tata? Ispostavilo se da njegova deca moraju da se drže strogih pravila svog oca.

Kristijano Junior trenira fudbal po nekoliko sati dnevno

U Netfliks dokumentarcu Džorždine Rodrigez Ronaldo naglašava koliko su nežnost i ljubav važne u roditeljstvu i napominje da nikada neće pritiskati svoju decu da bilo šta urade. Ronaldo ipak kaže i da njegov sin može biti sjajan fudbaler ako je posvećen sportu. Iako „nema pritiska“, mlađi Ronaldo ipak živi pod uticajem svog slavnog i uspešnog oca, te od njega navodno uzima i savete kao što su tuširanje hladnom vodom i izbegavanje nezdrave hrane. Uz dosta treniranja preko dana, čini se da Ronaldo mlađi ispunjava očekivanja i ide stopama svog oca, piše Your tango.

Cela porodica vodi strogo zdrav način života

„Jedem visoko proteinsku hranu, sa puno žitarica od celog zrna, voća i povrća i izbegavam slatku hranu“, kaže Ronaldo o svojoj ishrani.

Mnogo vode u toku dana je neophodno i sportisti poput Ronalda – što znači da nema slatkih gaziranih pića.

Za Ronalda ne postoji dijeta sa namirnicama koje su dozvoljene i zabranjene, već stil života koji treba slediti. Stoga, to nije samo zdrav poduhvat za tatu već i za celu njegovu porodicu.

„Budite disciplinovani. Ključno je da budete motivisani i da se pridržavate svoje rutine. Za mene nema mesta za opuštanje, tako da moram da budem strog“, kaže Ronaldo.

Deca vežbaju nakon što pojedu neki slatkiš

Uprkos striktnoj ishrani, Ronaldo dozvoljava svojoj deci da povremeno uživaju u nekoj poslastici, kao što je to slučaj i kod mnogih strogih dijeta zasnovanih na isključivo zdravoj hrani. U avgustu 2016. Ronaldo je objavio kako njegov tada šestogodišnji sin Ronaldo mlađi trči pored njega na traci.

„Malo trčim ovde na traci sa Kristijanom. Završili smo sa sladoledom, sada je vreme da radimo“, kazao je Ronaldo.

Ulaganje u školovanje

Kako se pisalo ove godine, Ronaldo i Džordžina su navodno upisali svoju decu u prestižnu „školu za milionere“ u Portugaliji.

Jedan novinar je delimično potvrdio glasine o čuvenoj školi rekavši: „O tome s priča već neko vreme, ali sada znamo u koju školu su upisana deca Kristijana Ronalda, to je St. Julian’s School, jedna od najboljih škola u Portugaliji.”

Dakle, budućnost dece, što se školovanja tiče, već je određena i ona će biti deo sistema koji nije za bilo koga.

Striktna pravila o higijeni

Krstijano Ronaldo jako pazi da njegov dom bude zdrav u svakom smislu. Osim fizičke aktivnosti i pravilne ishrane, deca pord njega treba da poštuju još nešto. Naročito tokom pandemije kovida, a i inače, Ronaldova deca moraju da striktno vode računa o higijeni jer tata brine da ostanu zdrava.

Recimo, u jednom video snimku koji je podelila Džordžina vidi se da Ronaldo pazi da deca dezinfikuju ruke pre svakog obroka.

BONUS VIDEO: Kome poveravamo decu na čuvanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram