Pet ključnih razloga zašto su ljudi zamrzeli Amber Herd

Foto: Steve Helber / AFP / Profimedia

Suđenje je iznelo sav prljav veš iz veze glumačkog para.

Holivudski glumac Džoni Dep tuži glumicu Amber Herd, svoju bivšu ženu, za 50 miliona dolara zbog članka koji je napisala u The Washington Post 2018. godine, u kojem je govorila o nasilju koje je preživela.

Herd nije imenovala Depa u članku, ali glumac tvrdi da ga je njeno pisanje koštalo glumačkih uloga.

Bivši par, koji je bio u braku od 2015. do 2017. godine, optužuju jedno drugo za nasilje. Oboje poriču tvrdnje onog drugog.

Presuda će uskoro biti izrečena, ali čini se da je internet već proglasio da je Džoni Dep u pravu. Svi mrze Amber Herd, mnogi joj ne veruju, ponižavaju je na društvenim mrežama.

Mnogi ukazuju da mržnja prema Amber zapravo otkriva koliko je svet u kom živimo prepun mizoginije. Zbog čega je trenutno najomraženija žena sveta?

Grozni incident u krevetu

Zloglasna priča o fekalijama u krevetu, o kojoj se šuška godinama, ponovo je oživljena tokom suđenja.

Posle još jedne svađe, nakon što je navodno dva puta udaren pesnicom u lice, Dep je ostavio Herd samu u njihovoj kući pre nego što je sutradan otišla na Koačelu. Dep je nameravao da se vrati u kuću, ali je upozoren da to ne uradi jer je izmet bio ostavljen na njegovoj strani kreveta. Prikazana je i fotografija incidenta.

Starling Dženkins III, jedan od Depovih telohranitelja, svedočio je da je, dok je vozio Herd do Koačele, ona o izmetu govorila kao o „iznenađenju“ ostavljenom u krevetu i da je to bila „užasna praktična šala koja je pošla naopako“.

Amber je sve demantovala.

„Prvo, ne mislim da je to smešno. Ne znam šta radi odrasla žena. Nije mi bilo do šale, život mi se raspadao. Bila sam na životnoj raskrsnici. I upravo me je na moj 30. rođendan napao moj nasilni muž u koga sam bila očajnički zaljubljena i znala da moram da odem. Nije bilo baš veselo vreme, i ne mislim da je to smešno. Tačka. To je odvratno“, rekla je.

Dok je Dep „non stop pričao“ o incidentu, Herd je rekla da želela da „nastavi dalje i razgovara o pitanjima o kojima bi trebalo da razgovaraju“, jer im se brak raspadao.

Afera s Džejmsom Frankom

Na suđenju je Herd ispitivana i o prirodi njenog odnosa s Džejmsom Frankom. Zajedno su igrali u dva filma. Iako javno nikada nisu bili romantično povezani, Herd je svedočila da je Dep „mrzeo“ Franka jer je sumnjao da su njih dvoje imali aferu iza njegovih leđa. Tvrdila je da je mnogo Depovog besa u braku izazvalo baš to uverenje.

Depov pravni tim je pokazao snimke s nadzornih kamera na kojima se vide Herd i Franko u penthausu koji je delila sa Depom u maju 2016, noć pre nego što je podnela zahtev za razvod od Depa 23. maja. Na snimku su jako prisni.

Amber je ostala pri tvrdnji da su bili samo prijatelji i komšije.

Laži o donaciji

Terens Doerti, glavni operativni direktor i generalni savetnik Američke unije za građanske slobode (ACLU), na sudu je otkrio da je Hard donirala manje od polovine iznosa koji je obećala toj ustanovi nakon razvoda od Depa.

U 2016. godini, Heard je objavila izjavu u kojoj je rekla da planira da donira naknadu od razvoda dvema dobrotvornim organizacijama – jedna je ACLU, a druga Dečja bolnica u Los Anđelesu.

Incident s flašom

U najšokantnijem delu svog svedočenja, Herd se prisetila svađe koju su ona i Dep vodili kada ga je posetila u martu 2015. u Australiji.

Herd je rekla da je odbila drogu koju joj je ponudio, što je izazvalo višednevnu svađu u kući tokom vikenda koja je na kraju dovela do toga da Dep izgubi deo prsta.

Amber tvrdi da je vrhunac svađe bio kada je Dep počeo da pije iz flaše alkohola u kućnom baru. Rugao joj se flašom, izazivajući je da mu je uzme, rekla je. Rekla je da je na kraju uspela da zgrabi flašu i razbije je o pod između njih.

Dep tvrdi da je Herd bacila flašu na njega i da mu je tako odsekla prst, ali Herd je rekla da je on odsekao sam sebi prst nekoliko sekundi kasnije.

Dep ju je zatim navodno jurio po celoj kući, držao je za vrat, udarao pesnicom u lice i lažno je optužio za neverstvo – a onda ju je zlostavljao flašom. Amber je jecala dok je prepričavala detalje navodnog seksualnog napada.

Advokatica Depa je ispitivala Amber zašto nije bilo medicinskog kartona o povredama, uprkos tome što je glumica tvrdila da je zadobila posekotine po stopalima i da je krvarila.

„Nisam išla lekaru“, rekla je Herd.

Odbrana je zatim pokazala fotografiju flaše koju je Džoni Dep navodno razbio, koja je bila netaknuta.

„Vi ste ta koja je nekoga napala flašom u Australiji, zar ne, gospođo Herd? Niste ga se uopšte plašili, zar ne?“ pitala je advokatica.

„Nisam napaola Džonija u Australiji. Nikada nisam napala Džonija“, odgovorila je Herd.

Obrana je takođe ukazala da je Herd napisala seriju ljubavnih pisama Depu u mesecima nakon navodnog napada.

Podrška poznatih ličnosti Džoniju

Još jedan razlog za toliku mržnju prema Amber krije se u tome što su brojne slavne ličnosti otvoreno podržale Džoni Depa.

Tokom nedavnog koncerta u Sijetlu, bivši član Bitlsa, Pol Makartni, puštao je video Depa na ekranu iza sebe tokom izvođenja njegove pesme „My Valentine“.

Glumica Eva Grin je na Instagramu napisala: „Ne sumnjam da će Džoni izaći sa svojim dobrim imenom i divnim srcem otkrivenim svetu, a život će biti bolji nego što je ikada bio za njega i njegovu porodicu“.

Rok zvezda Kortni Lav je ispričala kako joj je Džoni Dep spasio život kada se predozirala. A uskoro će u Džonijevu korist svedočiti i njegova bivša devojka, supermodel Kejt Mos.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram