Odbijam da poverujem da ova žena ima 73 godine

Foto: Ouzounova / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako je ovo moguće?

Modna dizajnerka Vera Vang je ovog leta napunila 73 godine, a njene fotografije sa crvenog tepiha od pre nekoliko dana će vas zaista naterati da protrljate oči i dobro razmislite o tome kako negujete svoju kožu.

Foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Osim što je popularna po svojim večnim kreacijama venčanica i samostalnoj izgradnji svog modnog carstva, Vera već godinama ulaže napore u održavanje svog mladalačkog izgleda, pa, kako ona to radi?

Malo sam pročešljala internet i zahvaljujući svojim detektivskim metodama uspela sam da pronađem nekoliko postulata nege kože ove modne ikone.

Prvo i osnovno, Vera ne napušta svoj dom bez kreme za lice za zaštitnim faktorom protiv sunca, i više puta je u intervjuima naglasila kako smatra da je ovo najvažniji korak njene bjuti rutine.

„Mi smo ono što jedemo“, a Vera zna to bolje od bilo koga i zato već godinama praktikuje strogu ishranu u kojoj nema šećera koja je zaslužna za njen mladalački i blistav ten.

Šećer ostavlja ne baš sladak otisak godina na našem licu, a za sve je to kriv način na koji naša tela razgrađuju glukozu. Poznat kao glikacija, ovaj proces direktno izaziva starenje kože i u osnovi se odnosi na način na koji se molekul šećera vezuje za protein ili lipidni molekul.

Ovo, zauzvrat, stvara „napredni krajnji proizvod glikacije“, koji razgrađuje kolagen i elastin, te ljupke strukture koje održavaju vašu kožu bujnom i izazivaju bore. Poslušajte Veru i izbacite šećer koliko danas i uživaćete u godinama koje dolaze.

Nema kasne večere. Pored sjajne genetike koja je krasi i zaštitnog faktora od sunca, Vera najviše pažnje obraća na ono što unosi u svoj organizam umesto na ono što stavlja na svoje lice, tako da je kasna večera strogo zabranjana u njenom danu.

Osim dodatnih kalorija, večera pre spavanja može imati i druge zdravstvene komplikacije kao što su problemi sa varenjem.

Dok spavamo, naše varenje se prirodno usporava dok naš metabolizam ulazi u stanje mirovanje, i zato je bolje da, kao i Vera, imate nešto raniju, a bogatiju večeru koja će vas održavati sitim.

***

Bonus video: Joga vežbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest