Novo poniženje princa Harija: Detalj na uniformi zbog kojeg je „slomljen“

Foto: Ian Vogler / AFP / Profimedia

Porodica mu se sveti.

Princ Hari je navodno „slomljen“ i nakon što su kraljičini inicijali „ER“ uklonjeni sa ramena njegove vojne uniforme dok je bdeo pored kovčega. S druge strane, osramoćenom princu Endruu je bilo dozvoljeno da zadrži inicijale, piše The Sunday Times.

Čak se priča da je Hari želeo da obuče obično odelo kako bi izbegao sramotu u Vestminster holu. Njegovom bratu Vilijamu takođe nisu uklonili inicijale.

Vilijam i Hari, obojica obučeni u vojne uniforme, stajali su na oba kraja bakinog kovčega. Pridružili su im se rođaci Zara Tindal i Piter Filips, princeze Beatris i Judžin, ledi Luiz Vindzor i njen brat vikont Severn.

Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Hariju, koji je kao vojnik dva puta služio u Avganistanu, ranije je bilo onemogućeno da nosi vojnu uniformu jer više nije član kraljevske porodice. Kralj Čarls mu je dao dozvolu da nosi uniformu za bdenje u Vestminsterskoj palati.

U međuvremenu, izvor blizak Hariju rekao je da je vojvodi od Saseksa povratak u kraljevsku porodicu „neprijatno“ i „teško“ iskustvo. A uskoro bi trebalo da budu objavljeni i njegovi memoari i dokumentarni film – što će izazvati novi veliki raskol s bratom Vilijamom.

Foto: POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ Hari i Megan Markl su nedavno saznali da nisu pozvani na državni prijem u Bakingemskoj palati čitajući novinske izveštaje, tvrde izvori.

Hari i Megan su prvobitno bili pozvani, ali je poziv kasnije povučen na osnovu toga što je prijem namenjen samo članovima kraljevske porodice.

***

BONUS VIDEO: Zrela Srbija: Baka Gordana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram