Nove serije i filmovi za žene koje ne vole „Seks i grad“

Dakota Džonson
Foto: Moviestore Collection Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad sve utihne, ili kad uhvatite dva sata samo za sebe, pogledajte neke od serija i filmova s naše liste u kojima su dominantni i jaki ženski likovi.

The Lost Daughter

THE LOST DAUGHTER
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Film čiju radnju nosi fenomenalna Olivija Kolman, a nadograđuje prelepa Dakota Džonson se bavi temom o kojoj se javno ne priča. Jeste li čuli za termin neprirodne majke? Nismo ni mi, a njima smo verovatno okruženi svakog dana.

Profesorka s koledža (Olivija Kolman) se suočava sa svojom uznemirujućom prošlošću kada na odmoru u Grčkoj primeti mladu ženu (Dakota Džonson) i njenu ćerkicu. Njena opsesija budi niz uspomena na dane kad je i sama postala mlada majka.

Benedetta

Benedeta
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Časna sestra iz 17. veka u Italiji pati od uznemirujućih verskih i erotskih vizija. Pomaže joj druga časna sestra s kojom ulazi u ljubavnu vezu. Režiju potpisuje čuveni Pol Verhoven, a glavne uloge  tumače Viržini Efira, Šarlot Rempling i Dafne Patakia.

355

355
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Od ovog filma ne očekujte ništa genijalno, ali u njemu glume Džesika Čestejn, Penelope Kruz, Dajan Kruger, Lupita Njongo i Bingbing Fan.

Kad strogo poverljivo oružje padne u ruke plaćenika, agent CIA udružuje snage sa tri međunarodna agenta u smrtonosnoj misiji da ga pronađu, dok je korak ispred misteriozna žena koja prati svaki njihov pokret.

Veoma engleski skandal

'A Very British Scandal'
Foto: Ivan Harris / Capital pictures / Profimedia

Serija se bavi pričom o razvodu vojvode i vojvotkinje od Argajla, jednom od najpoznatijih i najokrutnijih parnica 20.veka, i potanko ispituje skandal kako bi istražila društvenu i političku klimu posleratne Britanije.

Poslednji dvoboj

The Last Duel
Foto: 20th Century Studios – Pearl Str / AFP / Profimedia

Radnja se odigrava se u srednjovekovnoj Francuskoj. Vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) optužuje velmožu Žaka le Grija (Adam Drajver) za silovanje svoje supruge Margerite (Džodi Komer).  Sud odlučuje da se spor razreši dvobojem do smrti. U slučaju da pogine De Karuž i tako se „dokaže da silovanja nije bilo“, njegova žena će biti spaljena na lomači zbog „lažnog svedočenja“. Zanimljivo ispričanu priču možete videti iz tri perspektive dva glavna junaka i junakinje. Za ovaj film kažu da je neka vrsta srednjovekovnog #MeToo pokreta. Režiju potpisuje Ridli Skot.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram