Njen hit „Dođi u pet do pet“ pevala je cela Juga, a onda je rat prekinuo sve. Danas je Jasna Gospić lepša nego ikad

Foto; Promoč Printscreen/YouTube

Sećate se nje?

Pevačica Jasna Gospić jedna je od jugoslovenskih muzičkih zvezda koje su ljudi obožavali od Vardara do Triglava sedamdesetih i osamdesetih godina.

Proslavila se 1977. godine hitom „Dođi u pet do pet“, pesmom koja danas ima status evergrina.

Ovu numeru je izvodila grupa „Ambasadori“ iz Bosne i Hercegovine čiji je vokal tada bila petnaestogodišnja Sarajka Jasna Gospić.

Pesma je nastala za potrebe festivala Vaš šlager sezone 1977. godine, a njena interpretatorka nije ni slutila da će joj doneti veliku karijeru u staroj Jugoslaviji.

Nakon toga, ređali su se hitovi „Voljela bih da si tu“, „Imam jedan strašan plan“, „Ne traži me“i drugi. Međutim, Jasna je posle dve godine napustila „Ambasadore“, i tada je na njeno mesto došao Hajrudin Hari Varešanović.

Jasna je započela samostalnu karijeru, te se oprobala na mnogim jugoslovenskim festivalima.

Najveći uspeh je zabeležila na Splitskom festivalu 1985. godine, sa pesmom „Zar je voljeti grijeh“.

Uspešnu karijeru prekinuo je rat u Bosni i Hercegovini, te je 1993. bila prinuđena da napusti rodno Sarajevo i život nastavi u Pragu.

Iako je želela da ostane zbog zdravstvenih problema svoje majke, donela je tešku odluku da spakuje kofere.

Sreća joj se osmehnula u Pragu gde je pronašla ljubav svog života- Sarajliju Dejana Sparavala, koji je u Češkoj živeo godinama. Za njega se udala i dobila dvoje dece- ćerku Dejanu i sina Bojana.

„Suprug je moja najveća podrška, neko sa kim delim i dobro i zlo, neko ko je uvek uz mene kao i ja uz njega. Dejana volim onakvog kakav jeste, podržavam ga u svemu što radi, a on mi to svim srcem uzvraća. Ništa nije lepše od dobrog i kvalitetnog braka, imamo jedno drugo i zajedno smo jači. Zajedno smo vaspitali decu da budu odgovorni, pošteni, da budu čestiti ljudi. Danas sam majka uspešne i čestite dece što smatram svojim najvećim uspehom „, rekla je Jasna pre nekoliko godina.

Muzici se postepeno vraćala od 2005. godine, a 2017. održala je koncert u Domu mladih u Sarajevu, dok je 2018. nastupila u Beogradu, povodom obeležavanja četiri decenije karijere.

View this post on Instagram

A post shared by Jasna Gospic (@jasna_gospic)

U srpskoj prestonici publika je tada dočekala sa širokim osmehom i poštovanjem.

„Beograd je raskošan. Veoma otvoren grad prepun raskošnih ljudi. Umetnika, avangardista, prelepih žena i mnogo, mnogo zabave. Asocira me na ljubaznost, u Beogradu se uvijek osećam posebno. Sarajevo je uvek respektovalo ono što dolazi iz Beograda, a Beograd ono što dolazi iz Sarajeva. Iznenađena sam koliko me i danas pamte. Kada sam se vratila u Beograd i počela da gostujem u emisijama i drugim prilikama, pružila bih ruku i rekla: ‘Ja sam Jasna Gospić’. Gledali su me sa ljubaznim osmehom i rekli: ‘Mi znamo ko ste vi, pa dobro gde ste vi svo ovo vreme?’ Osećala sam se divno…. Moj beogradski koncert je bio jako lep, prevazišao je sva moja očekivanja. Zbog toga sam jako srećna, razmenili smo najlepša osećanja i uspomene koje nikada ne nestaju. Beogradu se uvek rado vraćam „, istakla je Jasna.

Jasna Gospić danas ima 62 godine, živi u Pragu i predstavnica je nekoliko svetskih modnih kompanija poput: Roberto Cavalli, Tara Jarmon i Sergio Tacchini. Zalaže se za pitanja žena u društvu i počasna je članica udruženja “Žene ženama”.

Ona je aktivna na Instagramu gde s vremena na vreme objavljuje crtice iz svog života, a primetno je da i dalje zaista izgleda odlično.

View this post on Instagram

A post shared by Jasna Gospic (@jasna_gospic)

View this post on Instagram

A post shared by Jasna Gospic (@jasna_gospic)

View this post on Instagram

A post shared by Jasna Gospic (@jasna_gospic)

View this post on Instagram

A post shared by Jasna Gospic (@jasna_gospic)

View this post on Instagram

A post shared by Jasna Gospic (@jasna_gospic)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram