Ničega se ne odriče: Dijetu koju obožava Nikol Kidman podržavaju i stručnjaci

Poznati 29. apr 202208:08
nikol kidman dijeta
Foto: Abby Grant/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Glumica Nikol Kidman poznata je po svojoj savršenoj figuri otkako je davnih dana zablistala na holivudskom glumačkom nebu.

Lepa glumica nikada nije krila da jako vodi računa o svom izgledu i zdravlju, a ako ste se pitali koja je njena tajna i kako uspeva da bude toliko vitka svih ovih decenija, odgovor je napokon stigao, prenosi N1.hr.

Australijska glumica praktikuje posebnu ishranu, poznatiju kao dijeta 80:20. To znači da 80 odsto vremena jedete zdravu hranu, a da se preostalih 20 opustite i uživate u omiljenim slatkišima, grickalicama i testu.

“Uopšte nisam stroga što se ishrane tiče. Jedem sve, ali umereno”, otkrila je glumica u intervjuu za Los Angeles Times.

“Pokušavam da 80 odsto hrane koju jedem održim zdravom… ponekad padne na 70 odsto. Ali mislim da je najvažnije pronaći ono što vam odgovara, a zaista sam puna energije”, dodala je.

Kako funkcioniše?

Ako, na primer, jedete tri zdrava obroka dnevno, tada su tri nezdrava vaših 20 odsto za tu sedmicu ili, ako jedete pet malih obroka dnevno, tada možete pojesti sedam malih poslastica nedeljno. Za još bolje rezultate ‘uštedite’ kalorije nedelju dana i držite se plana, a onda ‘odmorite’ za vikend. Isto pravilo možete primeniti i na vežbanje.

Nutricionisti podržavaju ovu dijetu jer ne znači izbacivanje bilo koje grupe namirnica, niti opsesivno brojanje kalorija. Osim toga, savetuju da se obroci unapred planiraju kako biste imali bolju kontrolu nad hranom koju unosite.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram