Dan kad je Nebojša Glogovac zaplakao na sceni pozorišta kao malo dete

Nebojša Glogovac
Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Na današnji dan pre šest godina zauvek nas je napustio velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac.

Proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine od raka pluća u 49. godini. Ali njegove brojne uloge na filmskom platnu, televiziji i u pozorištu žive i dan-danas.

Glumac je za sobom ostavio suprugu Milicu Glogovac i troje dece. Sa prvom ženom, slikarkom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa Milicom dobio ćerkicu Sunčicu.

Ne samo da je bio ljubimac publike, već i među kolegama. Studirao je u klasi sa Vojinom Ćetkovićem, Sergejom Trifunovićem i Natašom Ninković.

Antonio Ahel/ATAImages

Upravo sa Vojinom vezalo ga je neraskidivo, snažno i iskreno prijateljstvo, koje je krunisano i kumstvom.

Naime, 1996. godine Vojin je bio kum na venčanju Glogija sa prvom suprugom Minom. Kasnije je krstio i dvojicu sinova Gavrila i Miloša koje je Nebojša dobio sa prvom ženom.

U biografiju Nebojše Glogovca „Glogi“, koju je napisao novinar Aleksandar Đuričić, pretočeni su nepoznati detalji iz života najvoljenijeg srpskog glumca, kao i brojne anegdote.

Među njima, nalaze se i one o prijateljstvu Nebojše Glogovca i Vojina Ćetkovića.

Vojin Ćetković
Vojin Ćetković Foto: E-Stock/Mirko Rodic
sloboda mićalović
Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković Foto:Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Vojinove ćerke rodile su se na dan kada su igrali predstavu „Hadersfild“. Slavili su od ranog jutra. Kada je izašao na pozornicu, Vojin je došao do fotelje, seo je i nije mogao da govori. Došao je red na scenu u kojoj Ivan treba da zaplače, Nebojšine suze nisu padale, prskale su Vojinu u lice pod pravim uglom.

„Isto se dogodilo kada sam mu saopštio da je Sloboda trudna. Bili smo u „Krojaču“, u prvi mah nije reagovao, ustao je, otišao u toalet, vratio se s naočarima, skinuo ih je, i tada sam prvi put video takve suze koje pršte pod pravim uglom. Drugi i poslednji put bilo je na sceni“, ispričao je Vojin Ćetković.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram