Nastup Done Ares bez kose pokazuje koliki je bila borac

Foto: Printscreen/YouTube/Klix.ba

Dona Ares je jedna od pevačkih legendi koje su nažalost izgubile bitku sa kancerom. Ona je 2014. godine otkrila da se bori sa rakom pluća, a na njenom poslednjem nastupu u Zetri samo godinu dana kasnije - pokazala je koliki je bila borac.

Naime, nakon neprekidne borbe sa rakom pluća, koji je metastazirao te 2015. godine, ona je 2017. godine u svojoj 41. godini život nažalost izgubila ovu bitku i preminula.

Osim što je bila neverovatno talentovana pevačica, bila je i miljenica publike koju je ceo region obožavao i dizao u nebesa.

Foto: Printscreen/YouTube/Klix.ba

Ona je te 2015. godine svoju snagu iskazala na nogama i kroz nastup u sarajevskoj Zetri, kada je održala svoj veliki, a poslednji solistički koncert. Video nastupa tera suze na oči, a na pevačici se videlo koliko se bori da ostane na nogama. Sa nje se svre vreme slivao znoj, nosila je dve veličanstvene krune i kao prava kraljica iznela je ceo nastup.

Foto: Printscreen/YouTube/Klix.ba

Doduše, najemotivniji momenat koji je ostao kao pečat i oličenje njene snage i borbe – jeste taj kada je Dona skinula periku i zapevala iz duše. Onako moćno, snažno, emotivno i taj trenutak ostaće večno upamćen.

Foto: Printscreen/YouTube/Klix.ba

Njena majka Ajka Kolaković je tek tri godine nakon smrti ćerke smogla snage da da izjavu.

„Ovo su dani kad se vraćaju sećanja i kad postaješ uvek svestan nekih stvari, kad si ‘normalan’, a sve u tebi vrišti. Dani tišine u duši, kad si svoj, a nisi svoj. Mislim da svi roditelji koji su ovo doživeli žive kao dvostruke ličnosti, u delu sebe čuvaš tu bol, a drugi deo normalno funkcioniše zbog naših najmilijih. A i Dona mi je ostavila u amanet da moram da budem jaka kao što je ona bila u svojoj borbi. Ona je oko godinu i po dana svoje bolesti provela u Danskoj i posle trećeg recidiva i lečenja vratila se sama kući. Zajedno smo provele njenih šest poslednjih meseci, dan i noć, i neke stvari su isplivale koje se nisu smele desiti. Rekla mi je ‘mama, napisaću novu knjigu, a knjiga ‘Soba za nikoga’ je laž po pitanju nekih ličnosti’. Zadnjih šest meseci bila je uglavnom u kući i ispričane su sve priče, a meni je drago da je otvorila dušu i otišla čista srca i duše i shvatila ko joj je najveći prijatelj. Poručujem svoj deci: Najveći prijatelji su vam roditelji, a naročito majka, makar i mislili nekada da nisu u pravu”, rekla je tada u jednom intervjuu.

Foto: Printscreen/YouTube/Klix.ba

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram