Naomi jednim klikom pokazala šta misli o Kim Kardašijan

Kim Kardašijan
Foto: LAURENT BENHAMOU / Sipa Press / Profimedia

Rijaliti zvezdu Kim Kardašijan kritikuju zbog poslednje naslovnice koju je snimila za magazin Vogue. Dok mnogi smatraju da kopira legendarnu manekenku Naomi Kembel, modni blog Diet Prada podelio je na Instagramu nekoliko fotografija koje sugerišu da rijaliti zvezda često pokušava da izgleda kao poznate Afroamerikanke, a na opšte iznenađenje pomenutu objavu lajkovala je i Naomi.

Rijaliti zvezda optužena je za takozvani „blackfishing“ jer – iako je belkinja, često nosi odeću i doteruje se kao Afroamerikanke. Ispod objave na stranici @diet_prada, na kojoj su objavljeni kolaži na kojima se Kim, osim sa Naomi, poredi i sa Ninom Simon, ali i pop ikonom Bijonse, osvanuo je veliki broj negativnih komentara. Mnogi su besni na Kim jer navodno preuzima crnačko nasleđe kopirajući poznate Afroamerikanke, a isticalo se da je tajming za naslovnu u magazinu Vogue posebno loš jer je u Sjedinjenim Državama februar mesec crnačke istorije.

„Usred Meseca crnačke istorije, ovo su nam priredili“, jedan je od mnogo negativnih komentara. Neki su smatrali da bi bilo dosta prikladnije da su u mesecu kada se slavi crnačka istorija, na naslovnicu stavili crnkinju.

Besni fanovi poručuju da ne žele da Kardašijanka sada „redefiniše pojam lepote“, mnogi smatraju da „Kim želi da bude Naomi“, a optužuju je i da se proslavila „pokušavajući da izgleda kao crnkinja“.

„Ovo je pogrešno na toliko nivoa. Zar su sve crne žene bile nedostupne za fotografisanje“, neko je napisao.

Pomenutu objavu je pored gotovo 200 hiljada ljudi lajkovala i britanska manekenka Naomi Kembel, a mnogi su protumačili da je ovim postupkom manekenka stavila javnosti do znanja da se slaže sa kritikama na račun Kim Kardašijan.

Ipak, rijaliti zvezda je dobila i određenu podršku. Neki su istakli da mnoge poznate ličnosti recikliraju trendove i da se časopisi štampaju mesec dana unapred, što se navodi i kao opravdanje za Kiminu naslovnicu u februaru. Priznaćete – dosta nelogično objašnjenje.

Ovo nije prvi put da Kim kritikuju zbog izgleda koji je navodno inspirisan crnačkom kulturom, a ranije su je osudili zbog frizure sa pletenicama. Posle toga Kim se osvrnula na reakcije u razgovoru za magazin i-D, rekavši da „nikada ne bi uradila ništa da prisvoji bilo koju kulturu“ u svom stilu, kao i da na nju ponekad utiče njena najstarija ćerka Nort, koju je dobila u braku sa reperom Kanjeom Vestom.

Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram