Naklon do poda za Kejt Vinslet i njen opušten stomak

Kejt Vinslet
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Kejt Vinslet je zvezda vrhunske detektivske serije "Mer iz Istauna", a svet je obišla vest da je odbila da joj u montaži uklone "viseći" stomak koji se vidi u jednoj sceni seksa. Ali, to nije jedini razlog zbog kog glumica zaslužuje naklon do poda.

Kejt je odbila ulepšavanje svog tela jer je smatrala da njenom liku treba dozvoliti da izgleda baš kao što je i zamišljen u scenariju. Mer je detektivka srednjih godina iz malog grada koja je rodila dvoje dece, koja se odmara se nakon iscrpljujućeg dana uz pivo, umesto da vežba u teretani, i ima prilično ozbiljnije probleme od mlitavog stomaka.

„Ona je potpuno funkcionalna žena sa manama i telom i licem koje se kreće na način koji je sinonim za njene godine i život i mesto odakle dolazi. Mislim da nam je to falilo“, rekla je Vinslet, koja je takođe producentkinja serije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели tugcetalks (@tugcetalks)

To što glumica u srednjim godinama nema savršeno zategnut stomak možda ne treba da izaziva toliko divljenja – jer je u pitanju sasvim normalna pojava.

Ali, fascinacija medija njenim „realnim“ stomakom je bar zdravija od dvostrukih standarda koje smo videli na ponovnom okupljanju „Prijatelja“. Tri glavne ženske zvezde kultne serije izgledale su jedva dan starije nego kada je sitkom prvi put emitovan sredinom 90-ih, ali su muškarci izgledali baš kao da je prošlo 17 godina, piše Guardian.

Jasno je zašto starije glumice moraju da „zamrznu“ vreme – jer vlada mišljenje da niko ne želi da gleda mlitave delove tela i bore u serijima i filmovima. Ali botoks i plastične operacije nisu jedini problem kada je reč o likovima u srednjim godinama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gente Yold (@genteyold_cm)

Starenje i „pad u zaborav“

Uprkos tome što je osvežavajuće da na ekranu vidimo nekoga prirodno stari, mnoge gledaoce serije „Mer iz Istauna“ nije zanimalo kako Kejt izgleda bez svoje karirane košulje. Bilo je zanimljiviji život njenog lika: neuredan, težak, ali na neki način bogatiji i dublji nego što je ikada mogao biti sa 20 godina.

Pročitajte još:

Životi starijih žena prečesto se odbacuju kao lišeni bilo čega što bi publici moglo biti zanimljivo; u najboljem slučaju su dosadni i mirni, u najgorem mračno depresivmi. Zato je serija „Mer iz Istauna“ genijalana – jer je život jedne sredovečne detektivke jednako buran i složen kao život tinejdžera iz njenog grada.

Bez vrhunski izgrađenog lika Mer, ova serija bi bila samo još jedna priča o potrazi za ubicom. Uloga detektiva kojem propada karijera je tradicionalno muška, zato je ova serija zaista pravo osveženje.

Nije ni čudo što ne želimo da javno priznamo proces starenja, kada se na njega još uvek gleda kao na pad u zaborav, a ne kao na vrata koja se otvaraju prema mračnijoj ali i bogatijoj fazi života. Odlično je što Vinslet ne pokušava da ne sakrije fizičku stvarnost starenje na ekranu. Ali pravo „meso“ ženske priče nikada nije golotinja, već u ono što se krije ispod.