Najskandalozniji film godine: Holivud ne pamti ovakav rat glumaca na setu

Don't Worry Darling
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Velika drama o kojoj bruji svet.

Na Filmskom festivalu u Veneciji prikazan je novi film režiserke Olivije Vajld, sa Harijem Stajlsom u glavnoj ulozi – Don’t Worry Darling. Međutim, sama radnja filma nikoga ne interesuje – jer su svađe glumačke ekipe i brojne kontroverze zasenile samo ostvarenje.

O raskolima između glumaca i rediteljke bruje svi svetski mediji, dok je sam film već dobio jako loše recenzije kritičara. O čemu se zapravo radi?

Don’t Worry Darling je psihološki triler smešten u 1950-te. Džek Čejmbers (kojeg glumi megapopularni pevač Hari Stajls) živi sa suprugom Alis (koju glumi Florens Pju) u Kaliforniji. Misterija počinje kada Alis počne da istražuje kompaniju za koju njen muž radi. Njena istraga kompanije počinje da ruši bračnu idilu.

Međutim, dešavanja iza scene zavredila su daleko više pažnje od samog trilera koji ima i loše kritike. Sve je počelo od ozloglašenog glumca Šaje Labafa.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Labaf je prvobitno dobio ulogu Džeka Čejmbersa, ali ga je Vajld ubrzo otpustila i zamenila Harijem Stajlsom, svojim dečkom, nakon sukoba na snimanju.

„Njegova gluma nije bio pogodna za etos koji zahtevam u svojim produkcijama. On ima proces koji, na neki način, izgleda da zahteva borbenu energiju, a ja lično ne verujem da je to pogodno za najbolje performanse. Verujem da je stvaranje bezbednog okruženja sa poverenjem najbolji način da ljudi daju najbolje od sebe na poslu“, rekla Vajld je za Variety.

Labaf se posle toga oglasio i optužio Vajld da laže. Labaf tvrdi da nije otpušten, već da je dao otkaz i objavio je njenu video poruku u kojoj ona traži od Labafa da se vrati na set – jer „još nije spremna da odustane od njega“.

U tom snimku, Vajld govori o sukobu sa glavnom glumicom filma, Florens Pju. Vajld je rekla kako bi povratak Lebafa bio „poziv za buđenje za gospođicu Flo“, jer su Pju i kontroverzni glumac u sukobu.

Zato se na Tviteru uveliko govori o svađi glumice i rediteljke. Zvanično, Vajld je imala samo lepe reči o Florens Pju. Međutim, na snimcima sa festivala se vidi da je Pju izbegava – a takođe nije bila ni na jednoj konferenciji za medije, niti je na svojim društvenim mrežama promovisala film.

Na društvenim mrežama se polemiše da je ekipa glumaca iz filma sada podeljena u dva tabora: s jedne strane su Hari Stajls i Olivija Vajld, a s druge Florens Pju i kolega Kris Pajn. Kažu da je to jasno iz rasporeda sedenja glumaca na festivalu u Veneciji.

Sve je kulminiralo snimkom na kojem se vidi kako je Hari Stajls pljunuo Krisa Pajna, pre prikazivanja filma na Venecijanskom filmskom festivalu.

Uprkos lošim recenzijama, vredi napomenuti da je film dobio ovacije na Venecijanskom filmskom festivalu i da je performans Florens Pju naišao na velike pohvale onih koji su film gledali na festivalu.

***
BONUS VIDEO: Poznati na crvenom tepihu u Kanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram