Najpoznatija tetovirana lepotica odlučila je da svoje tetovaže prekrije crnim mastilom – ovako izgleda danas

Foto: F Thomson / Allpix Press / Profimedia

Njeni stari dizajni je više ne predstavljaju i dopada joj se elegantna estetika pomračenja.

Čuvena američka tatu-majstorica Ket fon Di pre nekoliko dana podelila je snimak sebe u studiju za tetoviranje sa svežim potamnjenjem regije stomaka, pa objasnila svoju odluku da mnoge svoje tetovaže prekrije crnim mastilom – što zapravo znači da će veći deo njenog tela biti obojen u crno.

Takođe, napisala je da je pokušala da tetovaže ukloni laserom, ali da nije bilo realno u njenom slučaju i objasnila zašto.

Kratak snimak – koji je takođe pokazao kako se radi ovo tetoviranje i neke od alata koji su korišćeni u tom procesu – pratilo je pitanje i odgovor koji se odnosio na često postavljana pitanja o mastilu.

Fon Di je napisala: „Nakon 17 sesija i skoro 40 sati kasnije oko 80 odsto smo završili sa potamnjenjem mog tela“, pa dodala: „Stalno sam letela u Filadelfiju da me tetovira neverovatni @hoode215 u njegovom divnom tatu studiju @blackvulturegalleri.“

Ket je takođe pozvala sve pratioce da preispitaju ostavljanje negativnih komentara, rekavši: „Ono što smatrate ružnim, nekom drugom može biti lepo.“

Fon Di je odgovorila i onima koji su pitali zašto nije odlučila da uradi lasersko uklanjanje tetovaža koje više ne želi.

View this post on Instagram

A post shared by Kat Von D (@thekatvond)

„Zapravo sam počela da radim lasersko uklanjanje, a iako mislim da je lasersko uklanjanje tetovaža efikasno, ja lično nisam bila dobar kandidat za to s obzirom na to koliko sam površina želela da sklonim“, napisala je ona. „Laser je spor (i izuzetno bolan) proces, koji u zavisnosti od vaše tetovaže može trajati više od 10 sesija, uključujući duge periode zarastanja između njih.“

View this post on Instagram

A post shared by Kat Von D (@thekatvond)

Lasersko uklanjanje tetovaža obično rade dermatolozi jer su oni jedini profesionalci koji prolaze medicinsku obuku u toj oblasti, prema Američkoj akademiji za dermatologiju.

Prema pisanju Insajdera, uklanjanje može trajati na desetine sesija u zavisnosti od starosti vaše tetovaže, broja uključenih boja, njene veličine i drugih faktora.

„Broj tretmana zavisi od sposobnosti vašeg tela da eliminiše mastilo sa kože. To se razlikuje kod svakog čoveka“, rekla je dermatološkinja Debra Džaliman za Insajder, napominjući da između sesija uklanjanja moraju da prođe određeno vreme.

Iako se nivoi bola razlikuju od osobe do osobe, ona je rekla da je tetoviranje „generalno bolnije od uklanjanja“, iako može zavisiti od područja.

Foto: Victor Chavez / Getty images / Profimedia

Ket fon Di se takođe osvrnula na svoje razloge za pokrivanje tetovaža.

„Imala sam mnogo tetovaža koje su predstavljale deo mog života koji više nije u skladu sa onim što sam danas“, napisala je ona. „Nekim ljudima je u redu da zadrže na sebi podsetnike na određeno vreme – meni je lično dosadilo da se budim uz njih i da ih vidim svaki put kada se pogledam u ogledalo.“

Takođe je rekla da voli estetiku tamnog mastila.

„Znam da nije za svakoga, ali mi je veoma zadovoljstvo da vidim čist list kada pogledam dole u ​​svoje ruke“, rekla je ona.

Fon Di je počela da pokriva svoje tetovaže krajem 2020. i dodala da ne planira da uradi tetovaže belim mastilom na velikim tamnim površinama.

„Volim jednostavnost crne – ali definitivno sam videla prelepe tetovaže gde ljudi tetoviraju belo preko crnog“, napisala je ona.

View this post on Instagram

A post shared by Kat Von D (@thekatvond)

Zatim se obratila onima koji su se pitali da li stavljanje toliko mastila na telo može biti zdravo.

„Tetovirala sam se skoro tri decenije i nikada nisam osetila negativan efekat“, napisala je Fon Di. „Lično, verujem da ima više toksina u hrani koju jedemo, šminki koju nanosimo i hemikalijama u sredstvima za čišćenje. Da li se hranite 100% organski, da li iz ishrane eliminišete ulja i prerađenu hranu, šećere i boje za hranu? Nosite li parfeme ili šminku bez štetnih supstanci, palite li sveće bez mirisa, čistite li bez jakih hemikalija?“, napisala je pa dodala da uvek možemo dati sve od sebe da se odreknemo otrova. „Lično, trudim se da uradim sve gorenavedene stvari, ali s vremena na vreme volim neki ruž za usne, slatkiše i tetovažu! I u redu sam sa tim.”

Foto: POOL/BABIRAD / Sipa Press / Profimedia

Prema američkoj Upravi za hranu i lekove, najveći zdravstveni problemi oko tetovaža potiču od nehigijenske prakse, nesterilne opreme ili kontaminirano mastilo koje može izazvati alergijske reakcije i infekcije.

Foto: BKNY / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prekrivanje tetovaža jedna je od nekoliko velikih životnih promena koje je bivša tatu-majstorica napravila poslednjih godina.

Ket fon Di je 2023. prodala svoju gotičku vilu u Kaliforniji, zatvorila studio za tetovaže, preselila se u Indijanu i krstila se nakon što se odrekla veštičarenja i okultizma.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram