Najpoznatija hrvatska atletičarka pokazala ožiljak preko celog stomaka koji joj je spasao život

Foto:Screenshot/Instagram/discus70queen

Dvostruka olimpijska, dvostruka svetska i šestostruka evropska šampionka u disku otkrila je prošle godine sve o teškoj bolesti koju je jedva preživela.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (33) dane provodi uživajući u lepotama Jadrana. Ona se fotografisala na brodu u belom kupaćem kostimu, koji otkriva Sandrino isklesano telo, a pogled puca na more, šumu, kamen…

„Treba li vam vitamin more. Dođite po njega u Hrvatsku i uživajte u najboljem odmoru u svom životu. Zahvalićeš mi se kasnije“, napisala je Sandra na društvenim mrežama.

Dvostruka olimpijska, dvostruka svetska i šestostruka evropska šampionka u bacanju diska tom prilikom se nije trudila da sakrije ožiljak koji je nastao kao posledica operacije koja joj je spasila život.

U decembru 2008. Sandra je započela dramatičnu bitku sa sepsom. Boleo ju je donji deo stomaka, zbog čega je završila na Hitnoj pomoći.

Foto: ANDY LYONS / Getty images / Profimedia

„Prvo su mislili da je crevni virus, ali bolovi nisu prestajali ni posle 6 dana, pa sam opet završila na istom mestu. Doktor Željko Lacković iz KBC Dubrava, koji mi je u prolazu prišao, otkrio je problem, a to je upala slepog creva. Međutim, brzo je postalo jasno da se slepo crevo odvojilo i puklo“, rekla je Sandra za Story prošle godine.

Foto: MUSTAFA ABUMUNES / AFP / Profimedia

Posle operacije, kada više nije primala antibiotike putem infuzije, njeno stanje se naglo pogoršalo. U periodu između Božića i Bogojavljenja dva puta je bila u Hitnoj pomoći i poslata kući. Treći put kada je došla, dr Lacković je bio na dužnosti i spasao joj je život.

Sandra je već 10 godina u vezi sa Edisom Elkaševićem (40), koji joj je i trener.

Verili su se krajem prošle godine, a srećnu vest je atletičarka podelila na ulasku u novu 2023.

***

Bonus video: Jelena Đoković zaglavljena u blatu