Ova gimnastičarka je toliko lepa da moraju da je čuvaju telohranitelji

Foto: Kyle Okita / Zuma Press / Profimedia

Najpopularnija koledž sportistkinja.

Gimnastički tim Univerziteta u Luizijani unajmljuje telohranitelje nakon što su tinejdžeri pokušalali da napadnu gimnastičarku Oliviju Dan na događaju u Juti.

Ova 20-godišnjakinja je postala senzacija na društvenim mrežama nakon objaviljivanja provokativnih fotografija i videa na Instagramu i TikToku.

Foto: Alex Goodlett / Getty images / Profimedia

Međutim, novostečena slava i pažnja doveli su do toga da je gimnastičarka sa koledža morala da moli fanove da se smire nakon što je na prošlonedeljnom takmičenju izbilo nekoliko incidenata. Trener Džej Klark rekao je da će obezbeđenje sada putovati sa timom na takmičenja do kraja sezone.

@sampeszek This is actually so scary and disturbing and cringey. I’m embarrassed for them. 😬 #livvy #ncaagymnastics #stop ♬ Hey It's Me - Official Sound Studio

Klark je rekao da želi da se uveri da navijači mogu da traže autograme gimnastičarki, ali je insistirao da bezbednost sportistkinje mora da bude prioritet.

Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Zvaničnici su bili primorani da pomere autobus gimnastičarskog tima kako bi ih izbegli fanovi, dok je policija bila stacionirana ispred kako bi pomogla sportistkinjama da se spasu. Ona je rekla: „Uvek ću ceniti i voleti vašu podršku, ali ako dođete na takmičenje, želim da vas zamolim da poštujete druge gimnastičare i gimnastičku zajednicu jer mi samo radimo svoj posao.“

Olivija, poznatija kao Livi, smatra se jednom od najuticajnijih koledž sportistkinja.

Foto: Alex Goodlett / Getty images / Profimedia

Prvi put je počela da se bavi gimnastikom sa tri godine – a sada zarađuje oko 2 miliona dolara zahvaljujući gimnastici, ali i mnogim unosnim sponzorskim ugovorima.

Pored uspeha koji je napravila u sportu, takođe je stekla slavu kao zvezda na TikToku, gde redovno dokumentuje svoj raskošan način života sa svojih skoro sedam miliona pratilaca.

Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, Tara Van Derver sa Univerziteta Stanford, najuspešnija trenerkinja u ženskoj koledž košarci, rekla je za Njujork tajms još u novembru da je tehnološki razvoj omogućio da se nastavi zastarelo seksističko ponašanje – navodeći da se fokusiranjem na fizički izgleda sportistkinje ide korak unazad.

Njena majka, Ketrin Dan, takođe se osvrnula na glasine da „način na koji se Livi oblači“ znači da „zaslužuje“ da je njeni fanovi tretiraju s nepoštovanjem, prenosi Dailymail.

***

Bonus video: Borba protiv nasilja nad ženama: Somborske šnajderke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram