Najlepša Čehinja Petra Nemcova preživela je cunami iz košmara, ali je u njemu izgubila ljubav svog života

petra nemcova
Foto: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia

Jedva se i sama spasla.

Zarađivala je neverovatne sume novca, bila jedna od svetskih top modela, a onda je doživela ogromnu tragediju. Petra Nemcova modni svet je počela da osvaja iz rodne Češke, preko Milana. Bila je toliko lepa da su brendovi ubrzo počeli da se otimaju o nju. Sarađivala je sa imenima kao što su Benetton, Bulgari, Cartier, Intimissimi, Max Factor, Victoria’s Secret, bila na naslovnicama magazina Harper’s Bazaar, Madame Figaro, Elle, Cosmopolitan, Marie Claire, Sports Illustrated.

Sav taj njen glamur i slavu zasenio je, nažalost, jedan strašan događaj, tragedija koja se desila tokom obične šetnje plažom.

Petra je preživela cunami na Tajlandu 2004, pod strašnim okolnostima.

„Preživela sam cunami na Tajlandu. Moj partner je nažalost preminuo. Karlica mi je bila slomljena na četiri mesta i tog dana je život izgubilo preko 250.000 ljudi“, rekla je Nemcova o tom događaju.

Foto: Volfík René / ČTK / Profimedia

Tog 26. decembra 2004. Petra je bila u mestu Khao Lak na Tajlandu, sa svojim dečkom, fotografom Sajmonom Atlijem. Tada su ovu zemlju pogodili zemljotres i cunami i Petra je ostala bez svoje velike ljubavi.

Sajmon se utopio i njegovo telo su našli tek mesecima kasnije.

Petra je ostala živa, jedva.

Osim slomljene karlice, ona je imala i ozbiljne unutrašnje povrede, a spasla se tako što se držala za palmu celih osam sati dok je nisu našli i odvezli u bolnicu.

Naredna četiri meseca ona se rehabilitovala i ponovo učila da hoda.

U nekoliko intervjua je napomenula kako nikada neće moći da zaboravi vriske za pomoć dok se držala za drvo i da nikada neće moći da zaboravi koliko je bila nemoćna da pomogne ljudima oko sebe.

Ali Petra je uspela da pronađe način da nastavi da živi.

„Sve to mi je dalo snagu da se što pre oporavim i posvetim humanitarnom radu. Od tada do danas pomažem deci svakodnevno zbog tog dana kada nisam imala izbor koji sada imam.“

Danas je Petra, koja govori šest jezika, na čelu humanitarne organizacije All Hands and Hearts. Finansirala je više stotina škola u mestima pogođenim katastrofama u preko 12 zemalja.

Ona danas ima i novu ljubav. Godine 2019. se udala za preduzetnika Bendžamina Larečea u Arizoni i sa njim ima sina Bodija.

Takođe, Petra često podseća da život ne uzimamo zdravo za gotovo, da niko ne zna šta ga čeka sutra i da zato na svaki trenutak treba da gledamo kao na dar.

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram