Moćne serije i filmovi o ženama koje gledamo u decembru

Filmovi
Foto: Netflix / Everett / Picture Capital / Alamy / Alamy / Capital Pictures / Film Stills / Profimedia/

Decembar je idealan mesec za "bindžovanje" serija. Zamislite samo sebe ušuškani pod toplim ćebetom, dok napolju veje - to je prava zimska idila. Uskoro nam stiže nekoliko ostvarenja u kojima su ženski likovi vodeći ili inspirativni.

Šta ćemo sve novo gledati u decembru?

Na popularne streaming platforme dolaze nastavci starih, voljenih serija, ali i nove, uzbudljive priče koje će vam sigurno zaokupiti pažnju.

Ovo su serije koje ćemo uskoro gledati i junakinje čiju ćemo sudbinu pratiti „na ivici sedišta“.

„I tek tako“ – novo poglavlje serije „Seks i grad“

Nastavak sage koji iščekujemo cele godine imaće premijeru 9. decembra na HBO GO-u, kada u ponudu stižu prve dve epizode. Nakon toga će svakog četvrtka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda, a biće ih ukupno deset.

Svi već znamo da Samante nema, pa serija prati Keri (Sara Džesika Parker), Mirandu (Sintija Nikson) i Šarlot (Kristin Dejvis) koje od uzbudljivog putovanja kroz komplikovanu stvarnost života i prijateljstva u tridesetima, zakoračuju u još komplikovaniju stvarnost života i prijateljstva u pedesetima.

„Baštovani“

Nova serija „Baštovani“ (Landscapers), sa oskarovkom Olivijom Kolman i Dejvidom Tulisom u glavnim ulogama, imaće premijeru 8. decembra na HBO GO-u. Serija će takođe biti prikazana na HBO kanalu, gde će premijera biti 4. januara u 20.00h.

Inspirisana istinitim događajima, serija je jedinstvena ljubavna priča o naizgled običnom bračnom paru koji postaje predmet neobične istrage, kada policija otkrije dva tela zakopana u bašti iza kuće u Notingemu. Miroljubivi Kristofer Edvards i njegova supruga Suzan beže od stvarnosti već 15 godina. Kada Kristofer iznenada pozove svoju maćehu, polako počinje da se razotkriva njihova uloga u strašnom zločinu počinjenom pre više od deset godina. Kako istraga napreduje, inspirisana Suzaninom opsednutošću starim vesternima i klasicima, ovo dvoje sanjara počinju da glume uloge holivudskih junaka u priči koju su sami osmislili.

„Obmana“

Ova uzbudljiva serija se već emituje – ne propustite je. Uzbudljiva četvorodelna drama istražuje kontroverznu policijsku istragu u slučaju ubistva Rejčel Nikel u Londonu, 1992. godine.

Pet meseci od počinjenog zločina, londonska policija nije ni blizu hapšenja čoveka za koga su ubeđeni da je odgovoran. Svi dokazi ukazuju na Kolina Stega. Mediji hrane opsesiju javnosti, pokrivajući svaki detalj ovog slučaja.

„Emili u Parizu“

Serija koja je oštro podelila publiku vraća se na Netflix. Pratimo avanuture Amerikanke Emili u Francuskoj, koje su prikazane kroz brojne stereotipe.

Uprkos lošim kritikama, izgleda da interesovanje za ovu seriju nije opalo.

„Being the Ricardos“

Lusil Bol (Nikol Kidman) i Desi Arnaz (Havijer Bardem) su par koji je praćen šokantnim ličnim optužbama, političkom klevetom i kulturnim tabuima.

Serija prati složenu romantičnu i profesionalnu vezu ovog para tokom jedne kritične nedelje produkcije njihovog revolucionarnog sitkoma „Volim Lusi“. Film će biti dostupan na Amazon Prime.

„The Unforgivable“

U ovom Netflix filmu, Sandra Bulok tumači ženu koja je puštena iz zatvora nakon što je odslužila kaznu za nasilni zločin. Ona pokušava da se ponovo intergriše u društvo koje odbija da oprosti njenoj prošlosti.

Suočena sa oštrom osudom iz mesta koje je nekada nazivala domom, njena jedina nada za iskupljenje je da pronađe otuđenu mlađu sestru koju je morala da ostavi.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram