Squid Game: Mali detalji koji su predvideli završnicu serije

Foto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Svi pričaju samo o Netflix seriji Squid Game, koja je brzinom svetlosti osvojila svet. Ako ste gledali ovo korejsko ostvarenje, znate da vas na kraju čeka veliki preokret. Tokom devet epizoda, serija je skrivala male detalje koji su mogli da predvide završnicu. Pogledajte da li ste ih zapazili - upozoravamo da slede spojleri!

Serija prati 456 ljudi u ogromnim dugovima, koji pristaju da učestvuju na turniru smrtonosnih igara, a osoba koja preživi i pobedi dobija ogromnu novčanu nagradu.

Na kraju saznajemo da je Il-nam, jedini starac u igri, zapravo osmislio smrtonosni događaj kao način da se ponovo oseća živo i mlado. Bio je jako bogat i otkrio je da je sve u životu dosadno sa gomilom novca – kao i da je izgubio veru u čovečanstvo.

Evo svih detalja koji su nam promakli tokom serije – a koji su nagoveštavali šta sledi na samom kraju.

U prvoj igri, lutka ne registruje starca

U jezivoj sceni igrači su morali da trče i „zalede se“ na osnovu pesmice džinovske lutke, koja ih je motrila kamerom. Međutim, u jednom trenutku može da se vidi kako lutka uopšte ne registruje starca, što znači da on ne bi bio pogođen čak ni da se pomerio.

Pokolj se zaustavlja kad se starac uplaši

Kada je izbila tuča, starac je sedeo na jednom od visokih kreveta i izgledao potpuno skamenjen.“Frontmen je posmatrao starca preko kamera, a kad je video koliko se uplašio – poslao je stražare da prekinu borbu. Igrači su shvatili da osoblje ne zanima da li se međusobno tuku i ubijaju jer to čini proces bržim i lakšim, pa zašto je odjednom to postalo važno kad se to starcu nije svidelo? Jer on je glavni, naravno.

Foto: Netflix screenshot

Starac je bio upoznat sa svim igrama 

Činilo se da starac poznaje svaku igru i rekao je da ih je već igrao. Očigledno je voleo prvu igru i smejao se tokom pokolja, imao je strategiju za potezanje konopca i rekao je da je obožavao klikere, pa je čak i prepoznao kuću u kojoj je odrastao. Kao da je sve osmislio upravo on.

Kartoni počinju sa igračem 002

Kada je policajac gledao kartone svih prošlih igrača da vidi da li je njegov brat među njima, možda niste primetili da su ove godine počeli sa igračem 002. Il-nam nije naveden kao igrač.

Foto: Netflix screenshot

Nadao se da niko neće da ga izvuče za igru klikera

Ovo je više teorija nego detalj koji nam je namerno prikazan, ali ima mnogo smisla s obzirom na završetak serije. Pre igre klikera, od igrača se traži da se podele u parove. Kasnije vidimo da je igrač koji nije mogao da nađe par dobio direktan prolaz u sledeću igru. Il-nam je viđen kako sedi u uglu, namerno ne tražeći partnera – možda jer je znao pravila.

Ali onda mu je Gi-hun prišao – pa je starac morao brzo da smisli način da ne Gi-hun pobedi, jer je znao da ga neće ubiti ako izgubi.

Gazda se nije pojavio kad su došli VIP gosti

Pred kraj serije, neki VIP gosti su pozvani da gledaju završetak igara. Dok ih Frontman dočekuje, kaže im da „domaćin“ igara ne može da stigne. Vidimo nekoga ko izgleda kao domaćin u maski, koji ima veoma stare ruke, a onda Frontmen objašnjava da iz „ličnih razloga“ neće pozdraviti VIP goste – jer je sam jedan od igrača.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram