Komentar Toma Forda je sve što treba da znate o „Gučijevima“

Poznati 29. nov 202112:43 > 13:07
Tom Ford, Guči, House of Gucci, film
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) - Scot / AFP / Profimedia

Film "Gučijevi" (House of Gucci) je dugo iščekivan i pompezno najavljivan, ali već izaziva talas razočaranja. Na film Ridlija Skota osvrnuo se i dizajner koji je preporodio modnu kuću Gucci i koji je zaslužan što je taj brend preživeo test vremena - Tom Ford.

Tom Ford je za digitalni nedeljnik Air Mail napisao nemilosrdnu recenziju filma o Gučijevima, u kom glume Lejdi Gaga, Adam Drajver i Džered Leto.

Bivši kreativni direktor Gučija, koji je prikazan u filmu, započeo je svoju recenziju komentaraom da je „nedavno preživeo“ projekciju filma koji traje dva sata i 37 minuta.

Šaljivo je rekao da film parira grozomornoj seriji „Dinastija“, ali sa većim budžetom.

„Nekako sam se osećao kao da sam preživeo uragan kada sam izašao iz bioskopa. Da li je to bila farsa ili zadivljujuća priča o pohlepi? Često sam se smejao naglas, ali da li je trebalo?“ zapitao se Ford.

Pre nego što je čitaocima izneo ostatak svojih misli, Ford je priznao da je njegovo mišljenje možda ‘pristrasno’ pošto je radio sa Mauriciom Gučijem, koji je ubijen na samo nekoliko koraka od svoje kancelarije u Milanu pre 26 godina.

„Teško mi je da odvojim stvarnost od sjajne, ispolirane sapunice kojoj sam prisustvovao na ekranu“, objasnio je, s obzirom na to koliko je upoznat sa mnogim drugim likovima u ovoj sagi.

„Bio sam duboko tužan nekoliko dana nakon što sam gledao House of Gucci, reakciju koju mislim da ćemo osetiti samo mi, koji smo poznavali likove i predstavu“, dodao je.

Ford je rekao da mu je bilo teško što vidi humor i kemp u nečemu što je tako krvavo.

„U stvarnom životu, ništa od toga nije bilo kemp. Ponekad bi bilo apsurdno, ali na kraju je bilo tragično“, napisao je.

„Sa snažnim ulogama Gage i Drajvera, preteranim portretima cele glumačke ekipe, besprekornim kostimima, zapanjujućim scenografijama i prelepom kinematografijom, film će, pretpostavljam – biti hit“, bila je skoro pa jedina pohvala Toma Forda.

Ford se nije suzdržavao da kritikuje druge članove glumačke ekipe.

„Povremeno, kada su Al Paćino kao Aldo Guči, i Džared Leto kao Aldov sin Paolo Guči, bili na ekranu, nisam bio potpuno siguran da ne gledam verziju priče u Saturday Night Live“, bila je njegova opaska.

Paolo, koga je Ford sreo u nekoliko navrata, zaista je bio ekscentričan i radio je neke otkačene stvari, ali njegovo držanje svakako nije ličilo na ludi i naizgled mentalno nestabilan karakter koji je doneo Džared Leto.

Ford je Lejdi Gagu proglasio istinskom zvezdom filma i pohvalio Drajvera za njegovu suptilnu i nijansiranu glumu.

Gagin naglasak povremeno migrira iz Milana u Moskvu – ali, njena izvedba je odlična, primećuje.

„Njeno lice je ono sa kojeg čovek ne može da skine pogled. Kada je na ekranu, ona poseduje kadar – što nije lak zadatak sa toliko iskusnih i talentovanih članova glumačke ekipe koji se bore za našu pažnju. Previše ih je, zapravo“, zaključio je Ford.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram