Misterija glumice koja će glumiti Brižit Bardo

Foto:Love Paris / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Francuski producenti i ekipa koja stoji iza mini serije o Brižit Bardo, ne žele da otkriju identitet glumice koja će tumačiti francusku divu.

Glumica, za koju se ne zna ko je, snimljena je na snimanju, na jednom balkonu u Parizu. Sličnost sa Brižit Bardo je očigledna, iako su prve reakcije ljudi koji su videli njene fotke – podeljene.

Snimanje
Foto: Love Paris / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Mini serija će prikazati život Brižit Bardo od 1949. kada je prvi put osvanula na naslovnoj strani magazina, do rođenja njenog sina 1960. piše  Variety.

Snimanje
Foto: Love Paris / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Scenario je napisao Danijel Tompson, a režira je Kristofer Tompson. Za sada se zna da će u njoj glumiti Žeraldin Pijas, Viktor Belmondo i Hipolit Žirardo.

Brižit Bardo danas ima 87 godina i glumila je u 47 filmova. Od 1973. godine ne snima filmove i u potpunosti je posvećena zaštiti životinja širom sveta.

Imala je samo 15 godina kada je osvanula na naslovnici magazina Elle, pre nego što se proslavila filmom I Bog stvori ženu iz 1956. godine, gde je igrala seksualno oslobođenu devojku.

Udala se za filmskog reditelja Rožea Vadima 1952. godine, ali su se razveli samo nekoliko godina kasnije, da bi se ponovo udala 1959. za Žaka Šarijea sa kojim je dobila sina Nikolasa. I taj brak je razveden i to 1962.

Zatim se udala za milionera Guntera Zaksa od kog se razvela tri godine kasnije. Godine 1992. udala se za krajnje desničarskog političara Bernara d’Ormalea, sa kojim je i danas.

Brižit Bardo
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Od kada se povukla iz glume, posvetila se Fondaciji Brižit Bardo, koju je osnovala 1986. novcem prikupljenim od prodaje svog nakita, a vodi i utočište za životinje u San Tropeu na Francuskoj rivijeri.

Poslednjih godina, Brižit je postala kontroverzna ličnost, a u prošlosti je osuđivana zbog svojih komentara o muslimanima.

U novembru ju je sud na francuskom ostrvu La Reunion u Indijskom okeanu kaznio novčanom kaznom od 20.000 evra zbog govora iz 2019. gde je njegove stanovnike opisala kao „divljake“.

Tokom prethodnih pojavljivanja pred sudom u Francuskoj, Bardo je u više navrata kažnjena i platila je novčane kazne, a morala je i da se izvini zbog nekih svojih izjava.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram