Megan Markl u 7 minuta pomenula sebe 54 puta i to dovoljno govori o njoj

Foto: Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Izuzetno loš govor".

Čim su kročili u Veliku Britaniju, Megan Markl i princ Hari su izazvali burnu reakciju javnosti.

Megan Markl i princ Hari stigli su u Veliku Britaniju, a juče su u Mančesteru održali prvi od dogovorenih sastanaka. Na samitu One Young World, organizovanom za mlade iz celoga sveta, Megan je držala govor koji su britanski mediji odmah „uzeli na zub“, a najviše joj zameraju to što je u sedam minuta spomenula sebe čak 54 puta.

Stigavši u Mančester, vojvode su izazvali razne reakcije. Dok su neki protestvovali zbog njihovog lažnog predstavljanja, drugi su im pripremili toplu dobrodošlicu.

Međutim, izgleda da se nije puno toga promenilo u poslednje dve godine, a sada je Megan svojim govorom, koji je trebao da bude inspiracija okupljenoj omladini, razočarala mnoge.

Stručnjaci koji su analizirali njen javni nastup zaključili su da govor nije imao nikakvu poentu. U njemu je Markl uglavnom govorila o sebi, spomenuvši se 54 puta u samo sedam minuta, koliko je bila na bini.

Pred ukupno 2.000 mladih Megan je imala zadatak da govori o rodnoj ravnopravnosti, za koju se godinama žustro zalaže. Ali, uz tek jedan kratki primer o zadatoj temi, Megan je zapravo govorila o svom životu, tepala suprugu Hariju, koji ju je bodrio iz publike, emotivno prepričavala koliko joj se sve preokrenulo nakon što je postala majka, a na samom početku rekla je da joj je drago što je ponovno u Velikoj Britaniji.

„Mislim da ni sama ne zna o čemu je govorila. Ceo govor bio je samo ja, ja, ja, pa opet ja“, „Ne mogu ni da zamislim 2.000 mladih iz publike koji je slušaju, a ne razumeju ni reč, niti znaju o čemu ona priča“, „Izuzetno loš govor, bez konteksta, poruke, vizije i primera. Govor je bio zapravo samo o njoj. Iskoristila je priliku da priča o sebi i svojim prošlim akcijama u organizaciji, ali zapravo nismo čuli ništa, niti je podstakla mlade kako da iskoriste svoj potencijal“, samo su neki od brojnih komentara stručnjaka za javne nastupe nakon ovog govora.

***

BONUS VIDEO: BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših srpskih brineta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram