Leticija Kasta se vratila i nikad nije izgledala bolje

Leticija Kasta
Foto: LUCCIONI MICHEL / Bestimage / Profimedia

Francuska manekenka i filmska zvezda Leticija Kasta nalazi se na naslovnoj strani časopisa Madame Figaro u izdanju od 3. decembra, i to u glamuroznom autfitu s potpisom brenda Ralph Lauren. Jedna od najlepših žena sveta je tako na velika vrata ponovo kročila u fokus svetske mode u 43. godini, posle četiri porođaja.

Osim u Ralph Lauren, stilistkinja Sesil Martin obukla je Leticiju Kastu i u komade brendova Miu Miu, Alexandre Vauthier, Saint Laurent, Prada i Chanel.

Ovim projektom Leticija je pokazala kako njen talenat ne bledi, iako je u poslednje vreme nismo viđali u javnosti kao ranije.

Njen talenat otkriven je kad je imala 15 godina. Jednom prilikom prišao joj je agent pariske agencije Madison Models, i to dok je pravila zamkove od peska na plaži na Korzici.

Nakon što je njen otac, uz kog je odrastala u živopisnom selu u Normandiji, dozvolio da agencija napravi nekoliko probnih fotografija, Leticijina čudesna prirodna lepota impresionirala je osnivača Madison modela, kao i direktora francuskog magazina Elle.

Usledili su ugovori o modelingu i 1993. godine Leticija je potpisala saradnju sa brendom Guess za reklamu za farmerke.

Već tri godine kasnije ona je postala jedan od vodećih modela Victoria’s Secret, a potom je i tri godine zaredom bila u izdanju čuvenog časopisa Sports Illustrated Swimsuit Edition.

Leticija je krasila preko 100 naslovnica modnih časopisa kao što su Cosmopolitan i Glamour, radila reklame za kozmetičku kompaniju L’Oreal.

Pokazala se i kao glumica u igranom filmu Asteriks i Obeliks protiv Cezara (1999), a ulogu je imala i u TV filmu Plavi bicikl (2000), koji se odvija u Francuskoj tokom Drugog svetskog rata.

Leticija se u međuvremenu skrasila u Londonu, gde u slobodno vreme uživa u slikanju, pisanju, vožnji rolera, odlasku u bioskop i plesu.

Ima četvoro dece, a o razlici u njihovim godinama je rekla: “Imam decu različitih uzrasta i stvarno vidim razliku između moje 20-godišnje ćerke i najmlađe koja ima 12 i koja je već potpuno istinski svesna sveta oko sebe, ali ima i mnogo optimizma i poštovanja. Moram da balansiram između tri generacije, da motivišem starije i prekorevam mlađe“, rekla je Kasta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MONIKA BELUČI