Kome je Vlado Georgijev posvetio najlepše pesme i zašto je kod matičara rekao NE

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Mnogi smatraju da je Vlado autor najlepših ljubavnih pesama.

Pesmu „Reci mi da znam“ posvetio je bivšoj devojci koja ga je navodno prevarila sa drugom devojkom.

Vlado Georgiev, poznatiji po nadimku Barba, je jedan od najpoznatijih muzičara na prostoru bivše Jugoslavije.

Rođen je u Dubrovniku 6. juna 1977. godine, ali je ceo život proveo u susednom Herceg Novom. Za muziku se interesovao još od ranog detinjstva, a već sa pet godina je pokušavao da „uhvati“ ritam udarajući po nameštaju.

Ubrzo po njegovom rođenju porodica se preselila u Herceg Novi, gde je odrastao i živeo do 16. godine, nakon čega su se on i njegov stariji brat Saša preselili u Beograd. Vladovi roditelji nisu bili srećni što je odabrao muziku, već su želeli da „igra“ na sigurniju kartu.

Pre nego što je počeo da peva, želeo je da postane džez muzičar. Neko vreme je svirao harmoniku, sintisajzer i klavir.

Devedesetih se preselio u Beograd i jedno vreme živeo u Sarajevskoj ulici u hotelu „Turist“ koji je bio jedan od najjeftinijih smeštaja u prestonici.

Tokom hiperinflacije bilo mu je veoma teško, jer je, prema njegovim izjavama, polovinu honorara davao za kutiju cigareta i dugo živeo kao podstanar.

Vlado je veliki zaljubljenik u more, a svojim motorom Harli Dejvidson prošao je pola sveta.

Voli da pije dobro vino, da sluša ribarske priče, da sedi pored vode i da skuplja globuse. Interesuju ga sportovi na vodi i čamci. Trenirao je džudo, a jedna od neverovatnih činjenica o njemu je da se popeo na Himalaje.

Do sada je sarađivao sa mnogim zvezdama, a vlasnik je i studija i izdavačke kuće „Barba mjuzik“.

Dugi niz godina je u skladnoj vanbračnoj zajednici s 14 godina mlađom manekenkom Milicom Samardžijom.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Vlado kaže da ne voli žene koje su nametljive i glavne u društvu, već ga privlače one koje su normalne i umerene. Izjavio je da je varao bivše partnerke, ali i da je bio prevaren.

Lepu Milicu upoznao je na kastingu za spot „Iskreno“. Za njegov 40. rođendan par je priredio lažnu svadbu na kojoj su oboje rekli „ne“.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Oni su pozvali prijatelje i rođake u restoran na Košutnjaku, a goste je dočekao slavljenik sa Milicom i matičarem. Međutim, kada je matičar pitao Vlada i Milicu da li su spremni da se venčaju, oboje su rekli „ne“ kao iz topa.

Jednom prilikom, Vlado je izjavio:

„Ne bih rekao da se Milica adaptirala, već da smo ‘šerpa i poklopac’. Nas dvoje mislimo potpuno isto, počevši od toga da smo protiv matičara pa nadalje. Zanimaju nas samo činjenice, samo ono što je zaista važno.“

Vlada i Milica imaju dve ćerke – Sofiju i Elenu.

Tokom svoje karijere koja traje više od 20 godina, Vlado je izdao tri albuma, a većina njegovih pesama ima „skrivenu simboliku“ iz njegove ljubavne prošlosti.

Pesmu „Reci mi da znam“ posvetio je bivšoj devojci koja ga je navodno prevarila sa drugom devojkom. Spekuliše se i da je pesmu „Lažljiva“ posvetio Nataši Bekvalac sa kojom je ranije bio u vezi.

Pesmu „Šta bi prijatelji moji“ posvetio je prijateljima, odnosno jednom ljubavnom paru, iako svi smatraju da je njegova autobiografska, prenosi crnobelo.

Vlado odlično „pliva“ i u filmskim vodama – imao je epizodne uloge u serijama „Ono kao ljubav“ i „Pevaj brate“, a pojavio se i u filmu „Vojna akademija 2“. Pozajmio je glas 2016. Kormilu u američkoj 3D kompjuterskoj animiranoj komediji „U potrazi za Dorom“.

***

Bonus video: Tamara – srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram