Ko su labudice američkog džet-seta o kojima se snima hit serija

Foto: Profimedia

Jedva čekamo da vidimo ovo.

Truman Kapote je 1958. u pismu svom izdavaču najavio novi roman „Moj magnum opus“. Nije ni znao da će ga to dovesti do skoro potpunog odbacivanja iz visokog društva i da njegov najveći roman nikada neće biti objavljen — barem ne u potpunosti.

Ovo je premisa druge sezone „Feud“, antologijske serije Rajana Marfija, koja će biti zasnovana na knjizi Lorensa Limera „Capote’s women“.

Naomi Vots glumi Bejb Pejli, Foto: TopFoto / Topfoto / Profimedia, Johns PKI / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Truman Kapote nije rođen u višem društvenom sloju, ali je uspeo da nađe svoje mesto među elitom Njujorka, sakupljajući najzanimljivije žene iz visokog društva kao svoje pratioce. One su mu bile najveća inspiracija i zbog toga ih je nazvao svojim „labudovima“.

Sestru Džeki Kenedi igraće Kalista Flokhart, Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia, Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Među desetak labudova, bilo je drame na pretek – druženja su uključivala romantične veze koje su se preplitale decenijama. Kada je Kapote objavio odlomak u magazinu „Esquire“ 1975. godine, postao je društveni otpadak gotovo preko noći, a njegova prijateljstva i reputacija uništeni su razotkrivanjem njihovih unutrašnjih tajni. Kao rezultat toga, roman nikada nije ugledao svetlost dana.

Snimanje druge sezone serije „Feud“ počinje ove jeseni u Njujorku, a glumačka postava uključuje neke od poznatih holivudskih imena. Moli Ringvald je najnoviji dodatak, u ulozi koja još nije objavljena.

Demi Mur će glumiti En Vudvard, Foto: TopFoto.co.uk / Topfoto / Profimedia,KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kloi Sevinji će igrati C.Z. Gost, eminentnu modnu ikonu tog doba, dok će Naomi Vots glumiti Bejb Pejli, bivšu modnu urednicu magazina „Vogue“. Li Radzivil, izostavljenu sestru Džeki Kenedi, igraće Kalista Flokhart. Demi Mur će glumiti En Vudvard, koja je optužena za ubistvo svog muža. A samog Kapotea će tumačiti britanski glumac Tom Holander.

***

Bonus video: Klizačica koja osvaja medalje širom sveta a u rodnom gradu nema ledenu dvoranu i gde da trenira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram