Dokumentarci o poznatim ženama koji pokazuju da su ranjive kao i mi

Džej Lo
Foto: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Ove slavne žene su sličnije nama nego što smo mislili.

Dokumentarci o poznatim osobama su jako popularni i ako još niste, svakako odvojite vreme da pogledate barem neke od njih. Oni na jedan otvoren i iskren način prikazuju živote slavnih osoba – njihove borbe, razmišljanja, emocije, strahove. Pokazuju da su oni isto ljudi kao i svi mi kad nestane pritisak javnosti, fotoaparata, štampe i novinara. Osim toga, svi od reda će pokazati da se i poznate ličnosti bore s problemima, imaju tajne i razmišljanja, baš poput nas.

Poznati streaming servis Netflix posebno se proteklih godina fokusirao na snimanje dokumentarnih filmova o slavnima. U nekima oni govore sami ili pak drugi govore u njihovo ime, ali svi na kraju pokazuju ceo obim priče koju je potrebno ispričati javnosti. Iskreno i bez zadrške.

Miss Americana: Taylor Swift

Taylor Swift u svom dokumentarcu govori o transformaciji i emocionalnom periodu koji je prolazila kroz poslovni život.

Halftime: Jennifer Lopez

U celom filmu najveći fokus je na karijeri i privatnom životu poznate pevačice. Ovo je zapravo jedna intimna priča velike zvezde u kojoj se sasvim iskreno govori o svim pritiscima koje je godinama podnosila i koji dolazi uz život pod svetlima reflektora. Nadasve nadahnjujuća priča globalne superzvezde koja je prodala više od 80 miliona albuma i oduševila 103 miliona gledaoca Super Bowl-a.

Dokumentarac o Amy Winehouse

Dokumentarac “Reclaiming Amy” u kojem je narator njena majka donosi intervjue s dugogodišnjim prijateljima, uključujući i Katrionu Gurli, koja otkriva da je bila u romantičnoj vezi sa Ejmi. U filmu se pokušavaju osporiti optužbe da je porodica iskorišćavala njen uspeh i nije učinila sve da je izvuče iz zavisnosti.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry

Dokumentarac je režirao R. J. Katler, a donosi haotičnu, uzbudljivu godinu u životu pop zvezde i mnoge trenutke koje je skrivala od očiju javnosti.

Britney vs Spears

Dokumentarac koji je režirala Erin Li Kar pokušava rasvetliti kontroverzno starateljstvo koje je nad Britni imao njen otac Džejmi Spirs. Novinarka Dženi Elis, jer je ova priča i rezultat dugogodišnjeg novinarskog istraživanja, i rediteljka Erin Li Kar progovaraju upravo o tom starateljstvu i iskazu Britni na sudu u Los Anđelesu u junu prošle godine. U dokumentarcu se priča i o odstupanju oca Džejmija sa mesta staratelja, koji je godinama odlučivao o njenim finansijama i privatnim stvarima.

Homecoming: A Film By Beyoncé

Iskren i otvoren dokumentarac o putu koji je Bijons prošla kad je nastupala na „Koačeli“ 2018. godine.

Gaga: Five Foot Two

Američka pop zvezda u svom dokumentarnom filmu pokazala je da se sama suočava s mnogim izazovima, bolovima u mišićima i mnogim drugim problemima. Film koji je na iskren način pokazao koliko jedna uspešna žena zapravo može biti usamljena.

Michelle Obama: Becoming

Nekadašnja prva dama u svom dokumentarnom filmu koji je snimao Netflix otkriva svoj život i povezanost s ljudima. Deo filma napravljen je prema istoimenoj knjizi koja je izašla 2018. godine, prenosi ljepotaizdravlje.hr.

Bonus video: Top 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram