Ko oblači lepe voditeljke: 400 toaleta za jednu emisiju

Nevena Madžarević, Vesna Dedić, Maja Nikolić i Sanja Kužet Foto:Ivan Dinić/Nova S/Vesna Lalić/Nova.rs

Uvek su besprekorno doterane, nasmejane i raspoložene kada ih vidimo na malim ekranima. Pohvalimo ili kritikujemo ono što nose, ali verovatno nikad ne pomislimo - koliko truda i energije svakodnevno ulažu one i njihovi timovi da bi izgledale tip-top. Poznate voditeljke Vesna Dedić, Maja Nikolić, Nevena Madžarević i Sanja Kužet otkrivaju za Zadovoljna.rs kako izgleda priprema za svaku emisiju, koliko je zahtevno svakodnevno menjati autfite, nositi tešku šminku i izaći nasmejan pred kamere bez obzira na sve.

Pre nego što se upale kamere i pozdrave nas poznata lica jutarnjih programa i popularnih emisija, voditeljke i njihove timove čeka puno posla. Profesionalni šminkeri, frizeri i stilisti zaduženi su da svake nedelje dodatno ulepšaju popularna TV lica, i tako iz dana u dan, iz nedelje u nedelju. Sve izuzetno poštuju svoje timove koji su vremenom postali savršeno uigrani, pa se neke od voditeljki sada spremaju i za manje od sat vremena.

Voditeljka kultne emisije „Balkanskom ulicom“ i autorka romana Vesna Dedić prepoznatljiva je po svojoj kosi, crvenom karminu i elegantnim odevnim kombinacijama koje nosi dok za stolom sa kariranim stolnjakom razgovara sa sagovornicima. Vesna važi za nekog ko vodi računa o svom izgledu, ali kada je iza kamera voli da uživa u opuštenoj varijanti bez šminke.

Vesna Dedić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ja ne biram odeću koju nosim u emisijama, uvek sam to prepuštala stilistima čiju profesiju izuzetno poštujem. Nekad se oduševim njihovim odabirom, nekad nisam srećna kako mi stoji, ali se uvek koncentrišem na svoj posao“, priča Vesna.

Dodaje da se dešavalo da snima i „bez šminke, u svojim crnim pantalonama i običnoj beloj košulji“.

Vesna ističe da joj je uvek važnije da dobro odradi svoj posao nego da izgleda skockano, i da se najviše fokusira na intervjue i sagovornike.

Vesna Dedić Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Smatram da je priča o izgledu voditeljki preforsirana jer je suština u tome kako ti radiš svoj posao. Ako pogledate vodeljke u svetu, retke su one kojima je izgled najvažniji. Ipak, ako uz dobro novinarstvo ide dobar izgled, onda je to šlag na torti“.

Voditeljka muzičke emisije Zvezde Granda kaže da je za potrebe snimanja emisije do sada promenila preko 400 toaleta. I ona se uzda u svoj dugogodišnji tim i otkriva na koji način štede vreme za spremanje.

„Moj tim stilista nikad ne bih menjala, dopada mi se način na koji sarađujemo a posebno to što se kreacije spremaju dosta unapred. Sve kostimske probe imam pre datuma snimanja i sve je to vrlo uigrano, pa me pre snimanja ponekad čeka deset pripremljenih haljina. Uigrana sam posle toliko godina i zaista budem zadovoljna kako to sve na kraju izgleda“, kaže Sanja i dodaje da je njoj omiljena duga, crna, jednostavna haljina.

Sanja Kužet Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Sanja kaže da je silne pripreme, šminkanja, presvlačenja nisu umorila jer je „sve to deo posla“ ali da uvek ima mogućnost da uputi sugestije i primedbe stilistima.

„U ovom poslu je vizuelna promena bitna i bila sam spremna svih ovih godina na njih. Čini mi se da moj tim i ja lepo to radimo, dobijam uglavnom pozitivne kritike. Imam mogućnost da im sugerišem, ukoliko haljina ne čini da se u njoj dobro osećam, onda znam da krajnji rezultat neće biti dobar. Ako haljina nije lepa, uglavnom će se negativni komentari pripisati osobi koja je nosi, a ja ne želim da emitujem tu energiju. Želim da me haljina inspiriše da svoj posao uradim još bolje. Biram saradnike koji su spremni na kompromis“, kaže lepa voditeljka.

Sanja Kužet Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ipak, ističe da je vremenom spremanje postalo sve brže i da sada uspe da se spremi za manje od sat vremena.

„Iznenadili biste koliko moje spremanje kratko traje. Ja nemam više ni živaca, kada sam ulazila u ovaj posao bila sam samo devojka, a u međuvremenu sam postala i majka i supruga. Život mi donosi sve više obaveza i nemam vremena da gubim vreme. Za nepunih sat vremena je sve gotovo i ja sam na sceni“, ističe Sanja.

Oko sat vremena traje i spremanje Nevene Mažarević, dugogodišnje voditeljke jutrarnjeg programa „Probudi se“ na televiziji Nova S. Poznata po svojoj harizmi, ali i po elegantnom, svedenom izgledu i šik plavoj frizuri, Nevena otkriva da vreme za spremanje u garderobi koristi i za još nešto pored šminkanja i friziranja.

Nevena Madžarević Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Dolazim na televiziju u pet sati i do šest se spremam, ali istovremeno prolazim sa ekipom i kroz celu emisiju. Prešešljamo sve vesti, rubrike, apdejtujemo jedni druge informacijama od večeri i noći. Često se desi da se spremanje u šminkernici pretvori u mini kolegijum. I frizerka i šminkerka su navikle na to. Znaju da za njihov deo posla ostavim najmanje vremena, ali srećna okolnost je što su brze“, priča voditeljka Nove S.

Kaže da je njoj jednostavan i sveden izgled omiljen i da smatra da je „manje više“. Voli da odabir odeće oslikava njenu ličnost i da gledaocima deluje što prirodnije, a čini nam se da joj to odlično uspeva.

Nevena Madžarević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Iako sam svesna da svaka emisija diktira i stil odevanja uvek nastojim da to kako izgledam pred kamerama bude u skladu sa onim kakva sam i privatno. Meni je važno da sam u javnosti ista ona Nevena koja sam i privatno i da nema glume“, dodaje Nevena.

Na pitanje da li smatra da je izgled TV lica značajan, Nevena kaže da je to jedan segment koji je važan, ali ne najvažniji.

„Ljudi kreiraju mišljenje o nama i na osnovu toga šta govorimo, ali i kako izgledamo. To je još jedna poruka koju šaljemo gledaocima“, ističe ona.

Maja Nikolić, voditeljka televizije Nova S takođe se uzda u svoj profesionalni tim kada je u pitanju priprema za emisiju „Među Nama“, međutim, kaže da konačnu ocenu daje ona sama.

Maja Nikolić Foto:Ivan Dinić/Nova S

„Garderoba mi je važna, važan mi je osećaj koji imam kada nesto obučem, a to znači da da moram da se osećam samouvereno i lepo u toj odeći“, ističe Maja i dodaje da je njoj omiljeno jednostavno, elegantno odelo. Sličan efekat treba da postigne i šminka, kaže voditeljka i dodaje da je njen tim na Novoj „zaista sjajan, a i dobro smo se upoznali, tako da sada svi znaju moje preferencije“.

Ipak, kaže da joj sada, nakon dugogodišnjeg iskustva u novinarstvu, promene stajlinga i svakodnevne pripreme postaju naporne.

„Nekada me je sve to mnogo više radovalo. Ponekad bih volela kada bih mogla da izbacim taj deo iz svog radnog dana, ali ipak je to nešto obavezujuće i mirim se i sa tom obavezom“, kaže Maja za naš portal. Ona misli i da je izbor garderobe i vizualni aspekt važan za TV lice jer „šalje određenu poruku“.

„Javne kritike i pohvale su važne, ali je meni ipak najvažniji moj osećaj“, zaključuje lepa voditeljka.

***

Bonus video: Nevena Madžarević pokazala kako izgleda njeno spremanje za emisiju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram