Ko je prelepa Zagrepčanka koja je čitala hrvatske glasove na Evroviziji: Gledalo ju je čak 160 miliona ljudi

Foto: Instagram/majaciglenecki

Maja Ciglenečki je 2019. godine jedno od omiljenih TV lica.

Bodove hrvatskog žirija na ovogodišnjoj Evroviziji čitala je Maja Ciglenečki, voditeljka koju jako dobro poznaju gledaoci jedne od najgledanijih emisija u Hrvatskoj „Dobro jutro, Hrvatska“ na HRT-u.

Maja u isto vreme vodi i uređuje emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija.

Ovu magistarku engleskog i španskog jezika i književnosti gledaoci su i pre toga imali prilike da upoznaju kada se javljala s brojnih događanja.

Televizija kao medij osvojila ju je za vreme prve godine fakulteta, tokom koje je paralelno pohađala program za voditelje u elektronskim medijima.

Tamo je stekla potrebno znanje za prvi televizijski angažman: vođenje vesti na OTV-u pre više od deset godina.

Prošle godine je učestvovala u emisiji „Zvezde pevaju“ a najveća podrška su joj bili suprug Bojan i sinovi Luka i Leon.

„Bojan mi je pravi oslonac, kako emotivno tako i logistički. Svaki moj nastup prati iz publike, glasno navija i teši me kada ne ide sve prema planu! Luki je u početku bilo fora gledati mamu kako peva na televiziji, sada se već navikao pa ne posvećuje tome previše značaja. Leon je entuzijastičan i prepušta se ritmu čim me ugleda na pozornici“, rekla je Ciglenečki.

Maja je drugog sina Leona rodila pre dve i po godine, uoči Božića. Samo šest meseci nakon rođenja drugog sina, 34-godišnja Zagrepčanka odradila je povratničku emisiju na Drugom programu Hrvatskog radija, a u isto vreme se vratila i pred televizijske kamere u emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska’.

***

Bonus video: Bojana Vunturišević o albumu Ljubav

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram