Ko je Milica Gojković iz „Sablje“ koja je fascinirala Kan: Triput pala prijemni na FDU, a jedna je od najboljih glumica nove generacije

Milica Gojković
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Ona je očarala Kan, gde je otputovala u sedmom mesecu trudnoće i briljirala. Ko je Milica Gojković i kako je gradila svoj put?

Srpska dramska serija „Sablja“ koja govori o atentatu na nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đonđića u Kanu je osvojila prestižnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju – celog ansambla.

Foto: Alberto Terenghi/Ipa/ipa-agency. / Shutterstock Editorial / Profimedia

Deo glumačke postave i ekipe koja je bila u Kanu je i Milica Gojković koja u seriji glumi novinarku Danicu.

“Takva je privilegija i čast biti ovde večeras sa vama i primiti nagradu ispred Majkla Daglasa”, našalila se Milica Gojković na bini sale “Limijer”.

Milica Gojković
Foto: JOEL SAGET / AFP / Profimedia

Ona je prethodnih dana u Kanu pokazala trudnički stomačić, a trenutno je u sedmom mesecu trudnoće. Sa Milicom u Francuskoj je bio i njen dugogodišnji partner i direktor fotografije Aleksandar Košutić.

Inače, Milica Gojković tri puta nije uspela da upiše FDU, a glumu je upisala na Akademiji umetnosti beogradskog Alfa univerziteta u klasi profesora Nebojše Dugalića i asistentkinje Hane Selimović. Od 2019. je u ansamblu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a pamtimo je iz serija Besa, Južni vetar, Senke nad Balkanom, Nečista krv.

Kako je ispričala, čak i kada nije bila finansijski stabilna, birala je šta će raditi.

„Od svega što mi je ponuđeno odabrala sam ono u čemu ću moći da napredujem. Nisam alava, istovremeno sam vrlo strpljiva, to nije deo moje prirode, ali sam vremenom naučila kako da to postanem. To je prva lekcija profesora Nebojše Dugalića i nešto na čemu i dalje radim. Luksuz da biram i čekam stekla sam u neku ruku i time što sam postala stalni član JDP-a. Olakšavajuća je to okolnost za mladog glumca, velika čast i odgovornost. S druge strane, kad malo bolje razmislim, i pre nego što sam dobila stalna mesečna primanja nisam se usuđivala da snimam bilo šta. Živela sam od honorara i meseci su mi bili neizvesni. Jednog dana imala sam pet dinara u džepu, sledećeg 55.000, ali mi nije bilo važno, čekala sam“, izjavila je u jednom intervjuu.

Milica Gojković
Foto: Alberto Terenghi/Ipa / ipa-agency.net / SplashNews.com / Splash / Profimedia

O sebi je otkrila da su je dok je bila dete zvali Mrvica, a danas Mala, da ako pored sebe ima pravu osobu ne treba joj mnogo da bi bila srećna, a dan ne može da zamisli bez „jake jutarnje kafe, odlaska u pozorište, maštanja, gvirkanja u tuđe prozore, čačkanja kapaka pred spavanje“.

Milicin partner Aleksandar Košutić je direktor fotografije koji je radio brojne inostrane produkcije, a stoji i iza fenomenalnog spota Bojane Vunturišević „Money“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram