Ko je kontroverzna Putinova kumica o kojoj piše ceo svet

Ksenija Sobčak Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia, @xenia_sobchak / WillWest News / Profimedia

Svaki njen potez je skandalozniji od prethodnog.

Ksenija Sobčak (40), kumica Vladimira Putina ovih dana je u centru medijske pažnje jer se sumnja da je špijun, zbog čega je i pobegla iz Rusije. Samo nekoliko sati nakon što je policija upala u njenu vilu jer je kritikovala rusku invaziju na Ukrajinu, Ksenija se ukrcala na let za Litvaniju preko Belorusije. Za dlaku je pobegla agentima koji su stigli na moskovski aerodrom da je uhapse.

Ksenija je nekadašnja popularna ruska TV voditeljka, koja je pozirala za Plejboj 2006, a 12 godine kasnije zauzela je četvrto mesto na predsedničkim izborima u Rusiji, za koje su mnogi verovali da su namešteni u Putinovu korist.

Foto: Credit line: Playboy / east2west news / WillWest News / Profimedia

Ksenija se udala 2013. za glumca Maksima Emanuiloviča Vitorgana sa kojim ima sina Platona. Međutim, razveli su se 2018, a Sobčak se ponovo udala, ovog puta za pozorišnog reditelja Konstantina Bogomolova. Njihova svadba je bila veoma kontroverzna, jer su se na venčanju pojavili u mrtvačkim kolima.

Ksenija je postala poznata 2004. godine kada se pojavila kao voditeljka rijalitija Dom. Nakon toga je vodila još nekoliko emisija, a glumila je i u nekolicini ruskih filmova. Snimala je i pesmu sa ruskim reperom Timatijom za koga se jedno vreme pričalo da joj je momak, mada tu vezu nikada nisu potvrdili.

Foto: Credit line: east2west news / WillWest News / Profimedia

Prema časopisu Forbs, Ksenija je 2017. godine bila 10. najplaćenija slavna ličnost u Rusiji, jer je njena godišnja plata od medijskih poslova iznosila oko 2.1 milion dolara.

Foto: Credit line: Prokofyev Vyacheslav / TASS / Profimedia

Putin ima dugogodišnje veze s Ksenijinom porodicom, a dugo vremena se pričalo da mu je ona kumica. Predsednik Rusije poznaje Kseniju odmalena, a prisustvovao je i njenom krštenju. Njen otac, Anatolij Sobčak, bio je Putinov profesor prava i mentor koji mu je omogućio prvu političku poziciju – mesto zamenika gradonačelnika Sankt Peterburga, prenosi Daily Mail.

***

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram