Kim je poručila ženama da rade, a maltretira svoje zaposlene

Kim Kardašijan
Foto: VERONESI / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pozivi usred noći, loša plata i maltretiranje, raditi za Kardašijanove i nije tako bajno kako neki misle.

Kim je nedavno izazvala lavinu ljutih komentara na društvenim mrežama nakon svog nepromišljenog saveta ženama da „podignu svoje du*e i da rade“. Zato smo se zapitali kako je to raditi u svetu Kardašijan porodice, da li uopšte postoji neko vreme za odmor ili je radno vreme 24 sata dnevno u pozitivnom okruženju sa ljudima koji su spremni rad, kako je navela Kim u svom intervjuu za Variety.

Da nije sve tako bajno i da je okruženje daleko od pozitivnog, potvrdile su ispovesti njihovih bivših zaposlenih.

U prošlogodišnjoj epizodi „U korak sa Kardašijanima“ Kim i Kortni su se posvađale oko toga što je Kortni navodno toliko ponižavala zaposlenu dadilju u restoranu da je ona briznula u plač.

U maju prošle godine Sun je je otkrio da se bivši zaposleni Kanjea Vesta i Kim razmišljaju da potegnu tužbu protiv sada već razvedenog bračnog para.

Nekoliko meseci nakon što je Kanje optužen kako loše tretira zaposlene u svom horu Sunday Service, i drugi zaposleni ove porudice su pretili tužbom.

Kim se suočila sa optužbama sedmoro zasposlenih koji su radili u njenoj kući. Teretili su je za odsustvo slobodnih dana i za to što im nije platila sve dane tokom njihovog boravka i rada u kući u Kaliforniji. Njen zastupnik je na to odgovorio da osnova za tužbu nema jer su svi zaposleni bili unajmljeni preko treće partije, nije ih zapošljavala direktno Kim.

Džesika de Fino je na svom Tviter nalogu objavila kako je, dok je radila za Kardašijan-Džener porodicu, namirnice kupovala isključivo u prodavnicama za jedan dolar i kako je bila prekorena što je pokušavala da se bavi frilensom sa strane.

Džesika de Fino je bila zaposlena na održavanju aplikacija KarJenner, na njenom LinkedIn nalogu stoji da je bila zaposlena kao asistentkinja urednika na oficijalnoj aplikaciji Kloi Kardašijan u periodu od 2015 do 2016.

A da pozivi usred noći spadaju u opis posla kaže Viktorija Vilaroel koja je prvo počela da radi za Kris Džener, a ubrzo nakon toga je postala desna ruka mejkap mogula Kajli Džener.

„Kajli bi me zvala u dva sata ujutru i morala sam da odgovorim. Nisam imala radno vreme, bila sam dostupna kad god je bilo potrebno.“

Viktorija je takođe otkrila da se plašila da se obrati Kris tokom svoje prve godine rada.

Međutim, ima i onih koji ni za šta na svetu ne bi menjali svoje iskustvo rada u ovoj poznatoj porodici.

Stefani Šepard je bila lična asistentkinja Kim Kardašijan od 2013 do 2017. godine.

Postojale su glasine da je došlo do svađe, međutim obe strane su to demantovale. Stefani je rekla: „Primila bih metak za nju. Kad god smo bile zajedno, moji instinkti prema njoj su bili zaštitnički. “

A Kim je navela da nije došlo ni do kakve svađe, prosto su se obe složile da Stefani želi profesionalno da krene u drugom pravcu i da je to sasvim u redu.

Mario Dedivanović je počeo da radi kao šminker Kim Kardašijan još 2008. kad je ona bila zvezda u usponu i za Kim ima samo reči hvale.

„Moj agent je čak vršio pritisak na mene da prestanem da radim za Kim zato što je elita na to gledala sa neodobravanjem, smatrali su da ću tako upropastiti svoju karijeru jer ona nikada neće biti poznata.“

Mario je dao otkaz svom agentu i nastavio saradnju sa Kim.

„Saradnja je bila svakodnevna, 365 dana godišnje, bez pauze.“

***

Bonus video: Trikovi za punđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram