Tri razloga zbog kojih je Keri Bredšo mnogima omraženi lik

Poznati 18. okt 202100:50 > 00:55
Keri Bredšo i Samanta Džouns u seriji Seks i grad Foto:Warner Bros Co / Everett / Profimedia

U trenutku kada je lik Keri Bredšo došao na scenu i postao ikona za jednu čitavu generaciju žena, retko je neko dovodio u pitanje njeno ponašanje. Danas je situacija drugačija i mnogi analiziraju njene postupke i sve greške koje je učinila u ljubavnim i prijateljskim odnosima. Ovo su tri najveće.

1. Osuđivala je svoje prijateljice.

U mnogim situacijama Keri se baš i nije pokazala kao najbolja prijateljica. Setimo se samo situacije u kojoj je ukočena Miranda zove i moli za pomoć, a Keri ne želi da otkaže sastanak sa svojom urednicom i u njen stan nenajavljeno šalje Ejdena, koji Mirandu zatekne golu na podu kupatila, piše Zadovoljna.hr.

Osim povremene sebičnosti i zanemarivanja prijateljstva na račun muškaraca sa kojima je bila u vezi, njen najveći greh kada je u pitanju prijateljstvo bilo je osuđivanje Samante, Šarlote i Mirande. Na primer, zamerala je Samanti zbog njenog slobodoumnog ponašanja i seksualnih avantura, ali kada je morala nekome da se poveri da vara Ejdena s Facom, prvo se obratila upravo Samanti, znajući da je ona neće osuđivati.

Kada se našla u velikoj financijskoj nevolji zbog sopstvene rasipnosti, očekivala je da će se Šarlota sama ponuditi da joj pozajmi novac za kupovinu stana. U to vreme, u svom ormaru imala je cipela u vrednosti od 40.000 dolara, tačno onoliko koliko joj je trebalo za otkup, ali samo 900 dolara ušteđevine. Trenutak kada se naljutila na Šarlotu jer joj nije sama ponudila financijsku pomoć mnogi obožavaoci serije navode kao jedan od najgorih u njenoj biografiji.

Kada je, po ko zna koji put, opet pustila Facu u svoj život, razočarana Miranda upozorila ju je da neće imati razumevanja za njene suze kada je on opet povredi. „Probudi se, Keri! Koliko puta moraš proći kroz sve ovo? On nije dobar za tebe. Svaki put kada mu se približiš postaješ jadna i nesigurna žrtva, a ono što me najviše nervira je to što se uvek vraćaš po još“, kazala joj je s potpunim pravom. Umesto da otvori oči i napokon shvati da joj Miranda želi samo dobro i da više ne može da gleda kako pati zbog Face, Keri se uvredila i naljutila na nju.

2. Svesno je dopuštala Faci da se igra s njenim osećanjima.

Veza s Facom jedan je od onih elemenata serije o kojima se najviše raspravlja. I dok jedni smatraju kako je u pitanju prava dramatična ljubav koja je pre ili kasnije morala da ima svoj srećan kraj, drugi smatraju kako je njen odnos s Facom pravi primer svega što jedna veza ne bi trebalo da bude.

Njegova emocionalna nedostupnost postala je previše romantizovana umesto da bude prikazan kao muškarac koji nije spreman na obaveze i zato se ne želi vezati ni za koga. Keri mu se uporno vraćala bez obzira na sve iako je u jednom trenutku i sama postala svesna da je to greška. U njemu je tražila muškarca koji će joj biti potpuno posvećen iako je znala da joj on ne može pružiti ono što želi, a kada je sve to pronašla u drugom muškarcu, odbacila ga je zbog Face, koji je u tom trenutku bio u braku s drugom ženom.

3. Ostavila je sve zbog muškarca.

Strastvena veza s umetnikom Aleksandrom Petrovskim kulminirala je njenim preseljenjem u Francusku. Keri je napustila posao i prijatelje i otišla da živi u Pariz sa Petrovskim, što se ubrzo pokazalo kao loša ideja. Odvojena od svega što je volela, svedena je na pasivnog promatrača i njegovu saputnicu koja nema nikakvu aktivnu ulogu u njegovom životu. Postala je podređena rasporedu i raspoloženju svog dečka.

BONUS VIDEO: Paparaco lov na poznate