Kako zapravo izgledaju Putinove ćerke: Starija je doktorka, mlađa plesačica

putinove ćerke
Foto: social media / east2west news / WillWest News / Profimedia

Jedna je imala vrlo neobično venčanje.

Ruski predsednik Vladimir Putin krije svoj privatni život od očiju javnosti oduvek, pa mnogi ne znaju ko su njegove ćerke niti kako izgledaju. On je 2015. tokom jednog od svojih maratonskih obraćanja vešto izbegao pitanje o njihovom identitetu.

„One žive u Rusiji i studirale su samo u Rusiji, ponosan sam na njih. Tečno govore tri strana jezika. Nikada ne razgovaram o svojoj porodici. Svaka osoba ima pravo na svoju sudbinu, da dostojanstveno živi svoj život“, rekao je tad.

Iako nije hteo da otkrije njihova imena, mediji su ipak našli detalje o njima dvema. Prošle godine je jedan od krugova američkih sankcija bio usmeren upravo prema njima: Mariji Voroncovoj (37) i Katerini Tihonovoj (36).

Iako je vrlo malo službenih potvrda o Putinovom porodičnom životu, BBC je složio portret njegovih ćerki na osnovu dokumenata, medijskih izvještaja i povremenih javnih priznanja. Vladimir Putin dobio ih je u braku s bivšom suprugom Ljudmilom, a evo ko su one.

Marija Voroncova

Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia

Starija ćerka Marija Voroncova rođena je 1985. godine. Studirala je biologiju na Univerzitetu u Sankt Peterburgu i medicinu na Moskovskom državnom univerzitetu.

Voroncova je akademkinja, specijalistkinja endokrinologije. Koautorka je knjige o zastoju u rastu dece, a njeno ime je na listi naučnika Centra za istraživanje endokrinologije u Moskvi. Takođe, ona je i preduzetnica. Ruski BBC pronašao je podatke da je suvlasnica kompanije koja planira da izgradi veliki medicinski centar.

Što se tiče njenog privatnog života, udala se za holandskog preduzetnika Jorita Josta Fasena koji je nekad radio u ruskom energetskom divu Gazpromu, ali navodno su se rastali, piše story.hr.

Katerina Tihonova

Za razliku od svoje sestre, Katerina Tihonova je bila više prisutna u javnosti, i to ne samo zbog bavljenja roknerol plesom. Ona i njen partner zauzeli su peto mesto na međunarodnom takmičenju 2013. godine.

Iste godine udala se za Kirila Šamalova, sina dugogodišnjeg prijatelja svog oca. Venčali su se u ekskluzivnom skijalištu blizu Sankt Peterburga. Zaposleni angažirani na organizaciji venčanja ispričali su da je par stigao na sankama koje su vukla tri bela psa.

Katerina Tihonova aktivna je u akademskoj i poslovnoj zajednici. Nakratko se pojavila na ruskoj državnoj televiziji 2018. kako bi govorila o neurotehnologiji, a i na poslovnom forumu 2021. godine. Njena povezanost s predsednikom Putinom tad se nije pominjala.

Navodno nijedna ćerka ne provodi mnogo vremena s Putinom. Jedna od njih podarila mu je unuke, ali o tome se vrlo malo zna. Ruski predsednik pomenuo ih je u medijima 2017. godine.

„Što se tiče mojih unuka, jedan je već u vrtiću. Molim vas da shvatite, ne želim da odrastaju kao neki prinčevi iz kraljevske porodice. Želim da odrastu kao normalni ljudi“, rekao je tad Putin.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram