Kako su Penelope Kruz i Havijer Bardem shvatili da su suđeni jedno drugom 15 godina posle prvog poljupca

Havijer
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prvi put su se poljubili pred kamerama.

Bilo je potrebno 15 godina i 2 filma da Penelope Kruz i Havijer Bardem shvate da su pronašli svoju bolju polovinu.

Havijer
Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Prvi put su se sreli 1992. godine i imali su problematičnu aferu pred kamerama. Penelope Kruz je imala samo 16 godina kada je prvi put prihvatila da se pojavi u filmu. Bio je to film Šunka Šunka, a njen partner Havijer Bardem je tada bio u ranim dvadesetim. U svojoj ulozi pokušao je da osvoji njeno srce. Bardem je godinama kasnije objasnio da čak i ako se tada ništa nije dogodilo, između njih je postojala očigledna hemija.

Penelope
Foto: VERONESI / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada je napunila 20 godina, Kruz se preselila u Njujork da uči engleski i balet. I ona i Bardem su nastavili da razvijaju svoje karijere i ušli u druge veze. Penelope je započela uspešnu holivudsku karijeru i imala je romansu sa Tomom Kruzom, dok je Bardem krčio put ka svojoj ulozi u filmu Nema zemlje za starce.

Drugi put su se spojili zahvaljujući Vudiju Alenu i filmu Viki Kristina Barselona. Tada je Bardem privukao njenu pažnju. Ipak, na samom snimanju niko od njih se nije usudio da napravi prvi potez. Želeli su da budu profesionalni do poslednjeg dana snimanja. Na njihovu sreću, jedan prijatelj je priredio žurku na kraju snimanja i kako je kasnije rekao Bardem – ostalo je istorija.

Penelope
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

On je priznao da je u početku oklevao, posebno dok su snimali scene pune intenzivnih svađa. Uloga koju je Penelope odigrala – neodoljive i strastvene žene, impresionirala ga je na takav način da se zapitao da li zaista želi takav lik u svom životu. Međutim, te scene su bile samo fikcija, a njihov stvarni zajednički život je postao utočište mira.

Iste godine kada su se zaljubili, Havijer Bardem je 2007. osvojio Oskara za ulogu u filmu Nema zemlje za starce. Već sledeće godine Penelope Kruz je dobila sopstvenog Oskara za ulogu u filmu Viki Kristina Barselona.

Penelope
Foto: Gian Mattia D’Alberto / LaPresse / Profimedia

Njihovo venčanje je bilo potpuno privatno i sve što znamo je da je glumac Džoni Dep bio domaćin ceremonije u njegovoj kući na Bahamima.

Od starta veze i Penelope i Havijer su bili čvrsto rešeni da budu veoma diskretni kad je njihov odnos u pitanju. Prvi put su se javno držali za ruke tek 2010. nakon tri godine zajedničkog života. Kao rezultat njihove ljubavi, 2011. i 2013. godine, dobili su dvoje dece, Lea i Lunu. I dalje su bili odlučni da ih ne pokazuju u javnosti i nikada nisu objavili fotografiju sa njima. Kruz je rekla da je njihova privatnost svetinja i da su i ona i Bardem rešili da nastoje da odvoje fikciju od stvarnosti u vezi.

Iako obično ne pričaju o sebi, nedavno je Penelope rekla da je Bardem najdivniji saputnik kojeg je mogla da ima.

Penelope
Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

„On je bio deo mojih snova i tu je sa mnom“, rekla je glumica. Bardem ju je opisao kao ženu koja ima „ljubavnu krv“, a na taj način je hteo da iskaže koliko je u svemu strastvena i koliko ga to privlači.

Glavni prioritet su im deca, ali su takođe posvećeni ekološkim i društvenim ciljevima. Penelope je režirala dokumentarac o leukemiji u detinjstvu i pojavila se u reklamama koje podržavaju PETA kampanju protiv krzna. U međuvremenu, Bardem je postao branilac Antarktika. Nedavno se pridružio istraživačkoj Greenpeace ekspediciji u okviru kampanje za stvaranje ogromnog utočišta na Južnom okeanu. Aktivizam i zaštita njihove porodične intimnosti pomažu im da i danas budu jedan od najstabilnijih poznatih parova na svetu.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram