Kako sad izgleda Končita koja je bila zvezda Evrovizije

končita
Končita Vurst, Foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

Končita Vurst je 2014. godine okrenuo Evroviziju na naglavačke - a danas izgleda drugačije.

Nemoguće je da se ne sećate Končite Vurst koja je pobedila na Evroviziji 2014. godine – i tako prodrmala celu Evropu. Ona je svojim nastupom, a i izgledom ponosno pogledala tradicionalno i konzervativno društvo sa željom da ruši tabue i predrasude.

Tomas Tom Nojvirt, odnosno Končita, i dalje se bavi muzikom i ima uspešne singlove te je svoju karijeru uglavnom preorijentisao na Austriju, iz koje i potiče.

*

Nakon pobede na Evroviziji veliki uspeh je bio pred prevačicom, jer se ona pored muzike bavila i modom. Nosila je revije Karla Lagerfelda, ali i Žan Pol Gotjea, a pored svega toga napisala je i jednu knjigu. Takođe, pozajmila je glas liku u animiranom filmu „Pingvini sa Madagaskara“.

*

Često se pravi greška u medijima kada se priča o Tomu (i Končiti), jer se smatra da je Tom transrodan, te da je tako trans žena – što nije tačno.

Tom je nekoliko puta izjavio da nije trans žena. On je gej, a takođe je sebe opisao kao dreg kraljicu, što je za one koje ne znaju, gej muškarac koji se oblači kao žena. Zamenicu ona koristi da opiše svoj karakter kada je Končite Vurst, ali zamenicu on kada govori o sebi.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram