Kako je Kejti Holms uspela ćerku da preobrati iz razmažene klinke u super dete

Suri
Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U kući vladaju striktna pravila.

To što ste jedino dete Toma Kruza i Kejti Holms svakako od samog starta znači da ste rođeni pod srećnom zvezdom. Ipak, Suri Kruz, koja danas ima 16 godina, izgleda da je odrasla i postala prizemna tinejdžerka koja će se uskoro pretvoriti u snažnu i nezavisnu mladu ženu. To se desilo uglavnom zbog pametnog roditeljskog stila njene majke nakon njenog rastanka od Toma 2012. godine, gde je znala kako da svoju ćerku zaštiti od pritiska Holivuda i poveže je sa stvarnim svetom oko sebe.

Foto: JACOVIDES-MALEK / ANGELI / Bestimage / Profimedia

Kejti je uspela da odgaji ljubazno dete koje više voli volontiranje i druženje sa porodicom umesto prepuštanja ekscesima svog privilegovanog života. Evo nekih stvari koje je glumica uradila kako bi bila sigurna da njena ćerka drži noge na zemlji.

Prema pedijatru, decu treba odviknuti od bočice do jedne godine. Čak i kada napune devet meseci, imaju „fizički razvoj i koordinaciju usta neophodnu za pijenje iz šoljice ili šolje sa slamčicom“. Ipak, Suri je majka i dalje hranila na flašicu čak i kada je imala tri godine, što je tada dovelo do nekih kritika.

Foto: FKF+LSN / KCS Presse / Profimedia

Sa samo tri godine, Surina garderoba je već bila procenjena na milion dolara – ona je bila jedna od najelegantnijih devojčica u Holivudu poznata po nošenju dizajnerske odeće, tašnica i štikli.

Suri
Foto: Wagner Az / Pacific coast news / Profimedia

Ipak, izgleda da se sve promenilo kada su se njeni roditelji razdvojili i kada se Suri preselila sa Kejti u Njujork. Mama je tada prestala sa kupovinom dizajnerskih stvari i čak je „vraćala neželjene poklone od dizajnera“.

Foto: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Pored svoje otmene garderobe, Suri je od ranog detinjstva volela i šminku. U stvari, često je fotografisana kako nosi ruž čak i pre nego što je napunila četiri godine. Međutim, ovo se takođe promenilo.

Uprkos tome što ima dve holivudske zvezde za roditelje, ne vidimo niti čujemo mnogo o Suri u medijima. Nema je ni na društvenim mrežama njene mame, osim super retkih fotografija koje objavi s vremena na vreme. Kejti se jednom otvorila, rekavši: „Mislim da je za mene to samo ograničavanje vremena za sebe i za svoje dete.“

Foto: Robert O’Neil/Backgrid / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Umesto toga, ova majka više voli da njena ćerka odrasta što dalje od Holivuda, provodeći dosta vremena u Ohaju, gde je glumica rođena, okružena bakom, dedom i tetkama. Prijavljeno je da su „oni bliska porodica i da su učinili sve što su mogli da budu uz nju i da pomognu u njenom vaspitanju“.

Uprkos tome što je rođena sa toliko privilegija, Kejti se pobrinula da Suri ne odrasta odvojena od stvarnosti i da svoju ćerku odgaja u skladu sa moralnim vrednostima. To je značilo da je fizički i emocionalno uključi u pomaganje drugima volontirajući, kao što je bio odlazak u Grčku i pomaganje u izbegličkom kampu 2019.

Suri i Kejt
Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vreme koje provode zajedno u humanitarnom radu širom sveta takođe omogućava ovoj majci i ćerki da izgrade čvrste veze. I sama Kejti je priznala: „Uživam u volontiranju sa svojom ćerkom i slušam njene predloge o tome kako možemo da pomognemo.“

Kejti je jednom otkrila da kod kuće imaju veoma striktan raspored i da mala Suri ima listu poslova koje mora da radi svaki dan. Mama je napomenula: „Mora da namešta krevet, mora da odnese sudove u sudoperu, mora da stavi odeću u veš.“

Suri je u početku bila školovana kod kuće, a kasnije su je poslali u katoličku školu, što je značilo da nije morala da prati tatine stope u sajentologiji i da pohađa sajentološku školu kao što su to činili njeni stariji polubraća i sestre. Katolička škola u koju je išla imala je dosta discipline, a to je uključivalo i prisustvovanje misi svakog četvrtka.

Do sada je jasno da i mama i ćerka uvek stavljaju porodicu na prvo mesto i da njih dve imaju jak odnos. To znači da provode vreme zajedno što je više moguće i uživaju u redovnim aktivnostima. Kejti je otkrila da su većinu svog vremena prethodnih nekoliko meseci provele gledajući holivudske klasične filmove i kuvajući, prenosi Brightside.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Pinterest

Instagram