Kako je ćerka Emira Kusturice umalo postala srpska princeza

Foto: Credit line: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / Profimedia

Srpska Kejt Midlton.

Reditelj Emir Kusturica i njegova supruga, producentkinja Maja roditelji su dvoje dece – sina Stribora i ćerke Dunje. Iako o svom privatnom životu slabo govori, o njegovoj nasledici se više puta pisalo.

Dunja je bila glavna tema domaćih medija kada se zabavljala sa Aleksandrom III Karađorđevićem, ali krenimo redom.

Dunja je diplomirana dramaturškinja, a takođe je studirala istoriju umetnosti na Sorboni.

Sada je selektorka Kustendorf filmskog i muzičkog festivala. U ranijim intervjuima je otkrila da je odrasla na ruskoj literaturi i da je veoma interesuje istorija Balkana, a posebno vreme Mlade Bosne.

Foto: Credit line: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Živela je na raznim svetskim lokacijama, a 2016. godine je govorila kako su ta mesta uticala na nju.

„U Njujorku sam živela davno. To je bio jedan period mog detinjstva i sećam se da mi se nimalo nije dopao. Kada je čovek tako mali, više žudi za prirodom i nekim suncem, što ipak, tamo nije moglo da se vidi među svim tim neboderima. Pariz je jako privlačan grad, jer je jako dinamičan i pun kulturnih dešavanja. Vrlo je bogat noćni život. Arhitektura u Parizu je prelepa. Dovoljno je prošetati ulicom da se osetiš nadahnutim. Beograd je, opet, sasvim drugačiji. On ima svoju draž koja nije vidljiva na prvi pogled. Čoveku treba više vremena da ga upozna i otkrije sve njegove čari. Ritam života je sporiji u odnosu na pomenute gradove, što meni odgovara“, ispričala je jednom prilikom.

Foto: Credit line: Ollivier-Calo / Abaca Press / Profimedia

Što se tiče njenog privatnog života, u žiži javnosti bila je tokom romanse sa Aleksandrom III Karađorđevićem. On je najmlađi sin princa Aleksandra II Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

Njihova veza trajala je kratko, a raskid su pratile skandalozne glasine.

Kako su mediji tada pisali, razlaz je usledio nakon što su u javnost dospele određene fotografije na kojima se Aleksandar III i njegov brat Petar III bahate.

Dunja Kusturica Foto:Antonio Ahel

Ipak, Dunja u javnosti nikada nije govorila o tom odnosu.

***

BONUS VIDEO: Dodela Oskara 2022. – Poznate dame na crvenom tepihu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram