Kako danas izgledaju najlepše Jugoslovenke s naslovnih strana

Poznati 08. jun 202216:37 > 22:37
Bernarda Marovt, Ana Sasso i Ljiljana Perović Foto: printscren/youtube/vaš kanal, Josip Regovic/PIXSELL, Vladislav Mitić

Ove lepotice su zavele Jugoslaviju pre estetskih korekcija.

Lepotice koje su obeležile naslovnice stare Jugoslavije nisu imale hemijske tretmane, hijalurone, podizanja obrva i ostale tretmane koje su danas kao „dobar dan“. Ipak, cela Jugoslavija je bila luda za njima.

Kako su izgledale nekad, a kako sad najveće lepotice iz tog vremena?

Ljiljana Perović

Bila je omiljena manekenka supruge nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Josipa Broza – Jovanke Broz. Belgijska princeza poredila ju je sa Merilin Monro. Manekenstvom se bavila od 1970. do 1986. godine.

Bila je u braku sa glumcem Irfanom Mensurom, sa kojim ima sina Filipa. A nakon manekenske karijere posvetila se novinarstvu.

Bernarda Marovt

Slovenka je izabrana za mis Jugoslavije na izboru u Zagrebu 1982. godine. Ipak, na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu diskreditovali su je zbog nagih fotografija objavljenih u „Startu”, koji je bio naša verzija „Plejboj”.

Danas ima 61 godinu, a i dalje radi kao model i snima reklame. Već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i školu manekenstva za mlade.

Ana Sasso

Lepota Ane Sasso pamti se decenijama. Jedna od najlepših Jugoslovenki, plavuša s reklame za Pipi u kojoj u mokroj majici istrčava iz mora, danas ima 57 godina i i dalje reklamira kupaće kostime. Ona je 1982. proglašena za mis Jugoslavije na izboru koji je organizovao sаrаjevski časopis „As“.

Ana u 59. godini i dalje izgleda odlično, pa je sudeći po objavama na Instagramu, i dalje angažuju da reklamira kupaće kostime.

„Veliki sam gurman, a ako ponekad preteram, sledećih par dana sebi ponešto uskratim i tako održavam balans“, izjavila je jednom prilikom. Uz to ona na društvenim mrežama često deli i delove svojih treninga, a vežba redovno.

Beba Lončar

Beba Lončar je sigurno jedna od najlepših Srpkinja svih vremena. Bila je zvezda filma „Ljubav i moda“ koji je obeležio jednu epohu. Danas, u 79. godini, izgleda jednako graciozno.

Zanimljiv je bio njen odgovor medijima o tome kako je od honorara za „Ljubav i modu“ sebi kupila mercedes i bundu.

„Uopšte nije bila za mene, više onako za starije žene. Ali u Jugoslaviji tada svega toga nije bilo. Jednom sam sama sebi kupila veliki dijamant! Za to mi nikad nije trebao frajer. Mislim, ako je galantan, utoliko bolje“, rekla je medijima.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram