Kako danas izgleda nekad najlepša devojčica sveta

najlepša devojčica na svetu
Foto: Frederick Breedon IV / Getty images / Profimedia

Eden Vud, nekada najlepša devojčica na svetu, nedavno je proslavila 18. rođendan.

Mnogi se i dalje sećaju kontroverznog televizijskog šou programa ‘Toddlers and Tiaras’ koji je svojevremeno izazivao mnogo kritika u javnosti zbog neprikladnog prikazivanja i promovisanja dece.

Poznato je da su u Americi dečja takmičenja lepote popularna, a mnoge majke ih vide i kao priliku da svojim ćerkama omoguće svetliju budućnost i učine ih modelima i manekenkama.

Nažalost, deca često prolaze kroz pravu torturu kako bi, po nerealnim standardima, izgledala ‘savršeno’, a sve je to je na svojoj koži osetila i Eden Vud.

Danas 18-godišnja devojka bila je proglašena za najlepšu devojčicu Amerike, nosila je titulu najlepše devojčice na svetu, a 300 je puta pobedila na takmičenjima lepote. Imala je samo dve godine kada ju je u taj svet takmičenja i glamura uvela njena majka Miki, a svet glamura doneo joj je poseban teret i nimalo uobičajeno detinjstvo.

Naime, njena majka Miki je toliko bila opterećena da je devojčicu terala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a na kraju ju je terala da pije energetska pića kako bi bila dobro raspoložena i uvek nasmejana, piše story.hr. Devojčica je redovno morala da ide u solarijum. Insistirala je da malena Eden uvek bude doterana i našminkana, sa savršenom frizurom i obučena u damske haljine od tila.

Sve se to odrazilo na zdravlje devojčice kod koje su se pojavile učestale jake glavobolje, kao i problemi s probavom.

Kasnije se ispostavilo da ju je majka često tukla kako bi kod Eden ‘stvorila otpor prema stresnim situacijama’. Majka je dobila ozbiljno upozorenje da će joj socijalne službe uzeti ćerkicu ako ne prestane sa zlostavljanjem. Osim toga, i malena Eden je odlučila da prestane s takmičenjima kada je napunila šest godina i osvojila 300. titulu.

Danas se bavi modelingom, ali ne u tolikoj meri kao nekada, dobila je ulogu u nekoliko filmova, a napisala je i autobiografsku knjigu.

Trenutno je na Instagramu prati nešto više od 70.000 obožavalaca, a tu je nedavno objavila i fotografiju povodom svog 18. rođendana.

Tada je pozirala u svetloplavom kompletiću, s velikim balonima brojke 18 i roze tortom. Danas ona oduzima dah svojom prirodnom lepotom, a i dalje nosi svoju prepoznatljivu plavu kosu zbog koje je mnogi porede s barbikom.

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram