Kako danas izgleda Milijana iz Đekne

đekna
Đekna Foto:Screenshot

Glumica Arijana Čulina bila je jedna od zvezda serije "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo". Pre više od tri decenije nju smo upoznali kao dobroćudnu Milijanu. A kako danas izgleda Arijana?

Rođena u Splitu 1965. godine Arijana je te 1988. na drugoj godini Akademije zaigrala u legendarnoj humorističkoj seriji Đekna u režiji Živka Nikolića, uz Draga Malovića, Ljiljanu Krstić, Veljka Mandića, Vesnu Pečanac i druge.

Arijana je tako učestovala u projektu koji je prikazao život u zabačenom crnogorskom mestu, život jedne porodice koja najjednostavnije situacije rešava na najteži mogući način. Serija je stekla kultni status u svim zemljama bivše Jugoslavije.

U međuvremenu Arijana se ostvarila i kao kolumnistkinja, filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Osim o poslu ona je prethodnih godina povremeno govorila i o svom privatnom životu.

„Puno sam se mučila oko privatnog života, čekala da se pojavi princ na belom konju, da udovoljim možda nekom ko umesto konja ima tovara, ali nije išlo. Odavno sam rastavljena i u poslu se nisam ni približno namučila kao u emotivnom životu“, kazala je Arijana za Jutarnji.hr.

Pričala je i kako su se godinama ređale promocije, predstave, pa joj je od neljudskog tempa rada stradao imunitet.

„Takva napaćena, jednog sam dana, šetajući gradom, zapazila žene koje su slikale na jednoj radionici. U tom času kist i platno učinili su mi se kao Božji mir, beg od putovanja, predstava, promocija knjiga. Stoleće u kojem živimo za mene je haotično. Ne volim poludele bicikliste na trotoarima, nepažljive prolaznike, agresivne vozače. Grad se pretvorio u fast food i zimmer frei i upravo mi je slikarstvo omogućilo povratak u stoleće koje mi odgovara, 18. ili 19.“, govori umetnica koja je pre par godina u Splitu izložila i portrete glumaca Marlona Branda, Čarlija Čaplina, Borisa Dvornika.

Ona je relativno skoro i skratila svoju dugu plavu kosu, koja je bila njen zaštitni znak.

„Malko mi je dosadila duga kosa koju sam najčešće vezala u rep, pa sam mislila, ako je već stalno skupljam, idem je malo odseći. Nakon tog malo, krenulo je, ajmo još malo i evo rezultata. Sada krećem s puštanjem kose pomalo. Da bar menjam frizuru kad ne mogu neke druge stvari. Reakcije okoline su dobre, sviđa im se, kažu podmladilo te.“

Pre par godina Arijana je s ekipom filma “Ne gledaj mi u tanjir” gostovala na FEST-u, na kom je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

„Ovo je za mene jedan vrlo emotivan trenutak i sad znam kako se osećaju ovi na dodeli Oskara. Samo da mi ga ne uzmu sada“, našalila se ona po preuzimanju nagrade i dodala da je nagradu posvetila profesoru Predragu Bajčetiću, u čijoj klasi je i diplomirala glumu, prenosi Novi.ba.

Arijana je u Splitu završila srednju školu, pa muzičku školu, odsek solo pevanje. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Odigrala je niz pozorišnih uloga u komedijama, dramama, mjuziklima. Angažovana je u splitskom HNK-u više od 20 godina.

Pre par godina je na Splitskom ljetu igrala kabare “Varaš ga, ne ostavljaš ga” gde je govorila o ljubavi šansonijera i izvodila pesme Edit Pjaf, Šarla Aznavura i drugih.

Ipak, Arijana će, čini se, zauvek biti upamćena pre svega kao Milijana, tj. Mišur u seriji „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo“.

BONUS VIDEO: Madona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram